Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

  • Total Stats
    • 6 Authors
    • 336 Posts
    • 310 Tags
    • 59 Comments
    • 39 Comment Posters
    • 7 Links
    • 17 Post Categories
    • 2 Link Categories

Varkenshaas met citroen (4 personen)

INGREDIËNTEN:
1 grote varkenshaas (60 gram)
1 kleine niet behandelde citroen
Voor de marinade
1 el. Olijfolie
1 el. Mosterd (Zaanse)
1 teentje knoflook; uitgeperst
1 dessertlepel citroensap
2 mespuntjes witte peper
1 mespuntje zout
Voor de saus
1 dl crème fraîche

BEREIDING:
Was de citroen en schil hem zorgvuldig. Snij de schil in ongeveer 25 driehoekjes. Meng de daarvoor bedoelde ingrediënten tot een marinade. Was het vlees en dep het droog. Prik de stukjes citroenschil op regelmatige afstanden rondom in de varkenshaas. Schep de marinade over het vlees en laat het even intrekken. Als je het vlees lang wil marineren, dan het zout pas bij het braden toevoegen. Leg het vlees in een ovenschotel en laat het in 30 minuten in een oven op 220 graden goudbruin worden. Giet het braadvocht in een koekenpan, laat het goed heet worden en meng de crème fraîche er langzaam door. Snijd het vlees in plakjes. Drapeer deze in een ovenschaal en giet de saus erover.
Nog geen 3 gr. Kh per persoon

Recept van Hans van den Bos

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes