Pittige roerbakkip met groente

Ingredienten:

1 komkommer

2 winterpenen

2 prei taugé (200 gram)

2 paprika (geel en rood)

50 ml chilisaus

3 kipfilets

ketjap manis

peper en zout

wokolie (conimex)

Bereidingswijze:

Snijd de kipfilets in blokjes en marineer ze met peper, zout en ketjap manis. Laat een uurtje staan in de koelkast. Snijd de verse groente in grove stukjes/blokjes. De komkommer ontdoen van de zachte zaadjes in het midden. Bak de gemarineerde kip op hoog vuur in de wokolie in een wokpan. Als de kip gaar is, uit de pan halen en opzij zetten. In dezelfde pan wat nieuwe olie, en de wortel een minuutje aanbakken. Dan de paprika en prei erbij, nog 2 minuten op hoog vuur bakken. Dan de komkommer erbij en nog een minuut bakken. De kip toevoegen, chilisaus erbij en 50 ml water. Goed mengen, dan de taugé erbij en nog 2 minuten laten doorkoken.

De chilisaus kan worden vervangen door verschillende woksauzen van Conimex (zoete soja, ketjap, zoetzuur) Ook de groente is te vervangen door seizoensgroente.

Recept van Mandy Coopmans


Andijvieschotel

Ingredienten: 

andijvie voor 4 personen

300 gram volle kwark

3 eieren

zakje geraspte kaas

Bereiding:

Andijvie in reepjes snijden en beetgaar koken Kwark, geraspte kaas, eieren in ovenschaal loskloppen Andijvie uit laten lekken en door mengsel mengen 30 min. in de oven op 175graden Hetzelfde kan voor spinazie-schotel gebruikt worden, daar kun je nog een gebakken uitje en teentje knoflook bij doen.

Recept van Afra


Witlof met oesterzam

Ingredienten: 

Pond witlof

100 gram oesterzam

pommodori secci (paar stukjes)

balsamico

azijn

peper, zout

olie

Bereiding:

Snij de witlof doormidden en haal het hart uit de witlof. Laat de blaadjes heel en "pluk" ze los. Olie in de pan (niet teveel anders word het zo vet en vinden wij niet zo lekker!), witlof erbij en lekker roerbakken, niet te gaar laten worden alleen maar even aanbakken. Dan de paddestoelen erbij en lekker bakken. Net zo lang bakken tot je het zelf lekker vindt. Wij houden van wat knapperig, maar je kan het ook langer bakken zodat het meer gaar wordt. Als laatste als het bijna klaar is de pommodori erbij en peper en zout toevoegen. Dan afblussen met een scheut balsamico-azijn! Vind het moeilijk te adviseren over hoeveelheden, ik doe het altijd maar een beetje op het gevoel. Hoop dat de juiste hoeveelheden bovenaan staan! Succes!

Recept van Circus


Gestoofde varkensfricandeau in tomaten-champignonsaus

Ingredienten: 

600 gr Varkensfricandeau

2 tl Paprikapoeder

1 bakje Champignons

50 gr Roomboter

1 pak Gezeefde tomaten

1 tl Rozemarijn

1 tl Tijm

1 Vleesbouillontablet

1 dl Witte wijn

1 teentje Knoflook

Bereiding:

Vlees inwrijven met paprikapoeder. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Boter verhitten, vlees rondom bruin bakken. Vlees uit de pan scheppen. In het bakvet de champignons in ca. 3 min. braden. Tomaten en kruiden toevoegen, knoflook erbij. Roerend aan de kook brengen en dan vlees terug in de pan. 2 uur laten stoven. Vlees uit de pan halen en in plakken snijden. Serveren met salade en rest van witte wijn

Recept van Bibian


Kipfilet met gorgonzolasaus op bedje van courgette

Ingrediënten:

2 kipfilets

1 bakje roomkaas

1 puntje gorgonzolakaas

1 courgette

olijfolie

peper

zout

Bereiding:

De kipfilets is dunne plakjes snijden en bestrooien met peper en zout. Ondertussen olijfolie verwarmen en daar de kipfiletplakjes lichtbruin bakken. Deze daarna op een stukje keukenpapier laten uitlekken. De roomkaas en gorgonzola smelten in een beetje water, niet laten koken. Daar de kipfilets in leggen en meeverwarmen. 1 courgette wassen en in de lengte in 2 helften delen. Daarna met een kaasschaaf in dunne repen snijden. Deze repen even blancheren in water met een beetje zout of kruidenbouillonblokje. Na enkele minuten in vergiet doen. Presentatie: bedje maken van de courgette tagliatelli en daar de kipfilet met saus over doen.

Recept van Marijke Pauw

Kipfilet


Visschotel

Ingrediënten:

2 courgettes

400 gram koolvis

200 gram monchou

1 potje pesto rossa

Geraspte kaas

Bereiding:

Leg de koolvisfilet in een ovenschaal. Meng de monchou met de pesto. Snij de courgettes in schijfjes. Besmeer de vis met de helft van het monchou mengsel en beleg het daarna met de helft van de courgettes. Besmeer de courgettelaag met de rest van het monchoumengsel en beleg weer met de rest van de courgette. Bestrooi met kaas en bak 20 minuten in de oven op 200 graden.

Recept van Marcia Thiesen


Zuurkoolschotel

Ingrediënten:

1 bloemkool 500-800 gram

zuurkool (net hoe 'zuur' je het wilt hebben) 300-350 gram

gehakt

geraspte kaas

plakken kaas 1 schepje crème fraiche

ongeveer 5 champignons

peper/zout/nootmuskaat/andere kruiden naar keuze

Bereiding:

Kook de bloemkool totdat ze gaar is. Pureer het met de staafmixer. Roer er een schep crème fraiche door + zout/peper/nootmuskaat Rul het (eventueel gekruide) gehakt fijn en bak de champinons even mee. De zuurkool kun je even voorkoken maar dat hoeft niet persé Roer alles door elkaar en doe er wat geraspte kaas doorheen. Doe het in een ovenschaal en bedek het met plakken kaas. 10 minuutjes in de oven/gril (ik heb het op de combinatiestand gedaan) op 200 graden. Je kunt zelf natuurlijk allerlei variaties bedenken.

Recept van Hans en Jose van Eijnsbergen


Vis

 

Vis met Bacon

(voor 2 personen)

Ingrediënten:

500 gram kabeljauwfilet of andere witte vis

200 gram bacon in dikke plakken

1 bekertje Crème fraiche

1 klein uitje

50 gr. Parmezaanse kaas

Kerriepoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Beboter een ovenschaal en leg de bacon er in. Doe de vis er op. Snij de ui in ringen en fruit hem glazig met net zoveel kerrie als je lekker vind. Leg de uien op de vis. Meng de kaas met de Crème fraiche en bedek het geheel hiermee. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de hete oven.

Recept van Jannelies Smit


Griekse kip

Ingrediënten:

Kipkarbo's

Citroensap

Olijfolie

Oregano

Tijm

Roomboter

Water

Zout

Peper

Bereiding:

Ovenschaal invetten en kip hierin leggen. Besprenkelen naar smaak met citroen, olijfolie en bestrooien met peper, zout, oregano en tijm. Ongeveer 1 uur op 220ºC laten braden. Na een ½ uur de kip draaien. Serveren met salade (of groente naar keuze) en evt. een lekkere witte wijn.

Recept van Bibian


Griekse Stoofschotel

Ingrediënten:

Stoofvlees (rundvlees)

2 middelgrote uien, gesnipperd

1à 2 pakken gezeefde tomaten (ligt eraan hoeveel saus je wilt)

1 of 2 tenen knoflook uit de knijper

Olijfolie Zout en peper

Tijm, oregano, feta

Bereiding:

Verdeel het vlees in porties. Verhit de olijfolie en bak het vlees aan. Neem het vlees uit de pan en bak in het achtergebleven vet de uien. Voeg het vlees weer toe. Voeg de gezeefde tomaten toe, samen met de knoflook, het zout en de peper. Voeg flink tijm en oregano toe en laat alles ongeveer 3 uur op een laag pitje stoven. Voeg een paar min. voor het opdienen de feta in blokjes toe. Heel lekker met een frisse salade. Is ook goed in te vriezen.

Recept van Bibian


Knoflookkip

Ingrediënten:

1 Kip of kippenbouten

10 teentjes Knoflook

1 Rode Spaanse peper

1 pakje Gezeefde tomaten of Sugocasa

1 dl Rode wijn

4 sjalotjes of kleine uitjes

Peterselie

Selderij

Rozemarijn

Bereiding:

Braad de kip aan alle kanten mooi bruin. Voeg de sjalotjes toe aan het bakvet en fruit deze tot zij glazig zijn. Doe vervolgens alle teentjes in de knijper en fruit ze even mee. Voeg de Spaanse peper (zonder pitjes) en de kruiden toe. Giet de rode wijn en de gezeefde tomaten erbij. Laat de kip een uurtje smoren. Serveren met groente naar keuze.

Recept van Bibian

Kippepoot


Paddestoelencrèmesoep (10 porties)

Ingrediënten:

Paddestoelenmix Schaaltje

Witte champignons 500 gram

Runderbouillon 3 blokjes

Slagroom 200 ml

droge witte wijn( hoeft niet, wel erg lekker) 100 ml

Flinke ui 1

Roomboter of olie

Zout en peper

Beetje peterselie

Bereiding:

Snijd de paddestoelenmix en champignons in plakjes. Snipper de ui. Zet een pan met 2 liter water op ( of nog lekkerder rooibosthee i.p.v. water) met de bouillonblokjes. Roerbak de paddestoelen en champignons met het uitje en wat zout en peper in roomboter of olie. Tot ze mooi bruin van kleur zijn. Giet dan evt. de witte wijn toe en laat deze voor het grootste deel verdampen. Pureer de paddestoelen en champignons (houd een beetje achter) en voeg deze aan de kokende bouillon toe. Laat het even goed doorkoken. En voeg als laatste de slagroom toe. Laat opnieuw goed warm worden. Strooi wat gehakte peterselie over de soep.

Aantal koolhydraten per portie: 3 gram

Aantal koolhydraten(met alleen champigons): 2,3 gram

Tip:

Ook erg lekker zijn uitgebakken spekjes door de soep!

Recept van Susanne


Paddestoelen ovenschotel (3 personen)

Ingrediënten:

Paddestoelen 200 gr

Ui ½

Plakken spek 4

Eieren 8

Slagroom 150 ml

Geraspte kaas 80 gr

Boter 1 el

Fijngesneden peterselie

Peper en zout

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de steeltjes van de paddestoelen en snij ze in stukjes. Snipper de ui. Bak de ui in boter 2 minuten. Voeg dan de spek en paddestoelen toe. En bak ze tot ze mooi bruin zijn. Voeg peper en zout naar smaak toe. En doe het mengsel in de bakvorm. Roer de eieren, slagroom en kaas goed doorelkaar en giet het over het paddestoelen-mengsel. Zet de schotel 20 minuten in de oven tot de bovenkant een mooie bruine korst heeft. Bestrooi met gehakte peterselie.Je kunt ook de grillfunctie gebruiken dan is de baktijd iets korter. Als de bovenkant te snel donker word, bedek de schotel dan aliminiumfolie.

Aantal koolhydraten per persoon: 6,8 gram

Recept van Susanne


Griekse gehaktballetjes

Ingrediënten:

Grote ui 1

Peterselie 1 el

Oregano 1 el

Lamsgehakt( of rundergehakt) 500 gr

Knoflook 1 teen

Olijfolie 5 el (ongeveer)

Kaneel 1 tl

Munt ¾ tl

Citroenrasp 1 tl

Zout en peper

Groenterasp

Voorbereiden:

Ui pellen en fijnraspen op de groenterasp. Gehakt in een kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ui, peterselie, oregano, 1 el olijfolie, kaneel, munt, citroenrasp, zout en peper toevoegen. Goed kneden tot smeuïge massa. Maak ongeveer 25 balletjes het gehaktmengsel. En laat 1 uur afgedekt in de koelkast staan.

Bereiden:

Olie verhitten in grote anti-aanbak koekepan. En de balletjes op halfhoog vuur bruin en gaar bakken. Schud regelmatig de pan en voeg zo nodig meer olie toe. Laten uitlekken op keukenpapier en heet of lauw opsmullen.

Aantal koolhydraten per balletje: 0,4 gram

Recept van Susanne


Boerenkoolsoep (4 personen)

Ingrediënten:

Grote ui 1

Teentjes knoflook 3

Panklare boerenkool 250 gr

Salami of chorizo 125 gr

Runderbouillonblokjes 2

Zout en peper

Olie

Bereiden:

Pan opzetten met 1¼ liter water( of rooibosthee) met de bouillonblokjes. De ui en knoflook pellen en snipperen. In pan met anti-aanbaklaag olie warmen en daar de ui en knoflook in roerbakken, schep later de boerenkool er door en roerbak nog 5 minuten verder. Als de bouillon kookt, het boerenkoolmengsel er in doen. En zeker een 25 minuten door laten koken. Ondertussen de salami of chorizo in dunne reepjes of blokjes snijden en bakken tot ze licht bruin zijn. Doe ze daarna in de soep en laat ze nog even 5 minuten doorkoken. Op smaak brengen met zout en peper.Eet smakelijk.

Koolhydraten per portie: 5 gram

Tip:

Je zou er slagroom door kunnen doen, voor romige boerenkoolsoep. En bv. spekjes i.p.v. salami of chorizo

Recept van Susanne


Paddestoelen Tortilla (4 personen)

Ingrediënten:

paddestoelen 200 gram

oesterzwammen 100 gram

olijfolie 6 el

tijm ½ tl

eieren 6

Zout en peper

Benodigdheden:

Keukenpapier

Koekepan ca. 21cm Ø

Bereiden:

Paddestoelen schoonmaken met keukenpapier en de harde stukjes van de oesterzwammen afsnijden. Paddestoelen in stukjes snijden. In koekepan de helft van de olie verhitten. De paddestoelen in ca. 5 minuten bruin bakken, blijven roeren. Tijm erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper. In een kom de eieren loskloppen met zout en peper. Paddestoelen door de eieren scheppen. In koekepan rest van de olie verhitten. Eiermengsel in de pan schenken en tortilla afgedekt op laag vuur in ca. 10 minuten laten stollen. Bord op pan leggen, samen keren en tortilla met onderkant boven terug laten glijden in de pan. De andere kant in 3 minuten bruin bakken.

Aantal koolhydraten per portie: 1 gram

Recept van Susanne


Gevulde varkensfilet (voor 4-5 personen)

Ingrediënten:

varkensfilet 1 kg

courgette 1

roombrie 1 punt

zout, peper, kruiden naar smaak

boter om in te braden

Bereiding:

Snijd de filet in de lengte 5x in tot ongeveer 2cm van de bodem. Bestrooi het vlees met zout, peper, en wat je maar wilt. Snijd de courgette in de lengte in smalle reepjes, zorg ervoor dat er een stukje van de schil aanzit. Ook de brie in smalle lengtereepjes snijden. Vul nu de filet om en om met courgette en brie en bind hem goed dicht (als een rollade) In een voorverwarmde oven 200 gram boter laten bruinen, filet in de braadslee, en ongeveer 1,5 uur op 200 graden. Niet vergeten regelmatig te bedruipen. Wanneer de filet aangesneden wordt krijg je een grappig effect met geel/groene streepjes. Eet smakelijk

Recept van Jeanette


Mosselen in kaassaus

Ingrediënten:

mosselen 2 kilo

prei 1

Blauwe schimmelkaas (aldi) 100 gr

roomkaas (aldi) 100 gr r

oom 1 pakje

witte wijn 1 glas

proteinenepoeder 1 eetl

zout

peper

olie

Bereiding:

-room en wijn verhitten

-kaas verkruimelen en erbij doen en al roerend aan de kook brengen

-proteinepoeder aan maken met wat water en bij de saus doen

-peper en zout erbij en een beetje laten indikken

-vuur uit

-prei in smalle ringetjes snijden en aanfruiten in de olie (3 min)

-de gewassen uitgezochte mosselen zonder water in de pan bij de prei doen en zo 20 min gaar koken, af en toe omschudden

-mosselen afgieten en de kaassaus erover

- met de deksel op de pan flink schudden het kan zijn dat de mosselen erg zanderig uitpakken dan kan het prettig zijn om de kaassaus er los bij te severen

Recept van Joyce


Gehaktbrood met kruidenvulling (voor 6 tot 8 personen)

Ingrediënten

1 kg mager rundergehakt

3 eieren

peper & zout

Voor de vulling:

2 sjalotjes

1 teen knoflook

1 bos basilicum

100 gram Parmezaanse kaas geraspt

3 eetlepels kappertjes

2 eetlepels olijfolie

100 gram rauwe ham, in dunne plakjes gesneden

100 gram belegen kaas, in plakken gesneden

Werkwijze

Meng in een kom de eieren door het gehakt en breng de massa op smaak met peper en zout. Wees voorzichtig met zout. De kaas en de ham smaken ook al behoorlijk zout.Hak in de keukenmachine of met de staafmixer de ingrediënten voor de vul¬ling klein.Verdeel het gehakt in 2 gelijke porties en leg de helft op het ovenbakblik. Druk het enigszins aan in de vorm van een brood. Verdeel daarover de vulling en druk daarop de rest van het gehakt. Druk het geheel stevig aan en bedek het gehaktbrood met plakken rauwe ham. Plaats het bakblik in de oven en bak het brood in circa 3 kwartier gaar en bruin. Zet de oven op 5 a 6 (220) Neem het blik uit de oven en dek het gehaktbrood af met de plakken belegen kaas. Plaats het gehaktbrood nog een kwartiertje terug in de oven en laat de kaas gratineren.

Recept van Almaaz


Kip met broccoli uit de wok (voor 2 personen)

Ingrediënten:

1 dubbele kipfilet, in reepjes gesneden bestrooid met cajunkruiden

2 eetlepels olijfolie

1 teen knoflook, in plakjes gesneden

1 spaanse peper, zonder zaad in ringetjes gesneden

1 kleine prei, in ringen gesneden

1/2 rode paprika, in reepjes gesneden

300 gram broccoli, stengels en roosjes gescheiden, de stengels klein gesneden

Werkwijze

Verhit in de wok de olijfolie en fruit daarin de knoflook en de spaanse peper. Voeg de kip toe en bak deze rondom bruin. Voeg de prei, de paprika en de kleingesneden broccolistengels toe. Roer alles goed doorelkaar en laat de groenten op laag vuur circa 10 minuten bakken. Voeg de broccoliroosjes toe, roer alles goed doorelkaar en bak de roosjes nog 5-10 minuten, tot ze bijtgaar zijn. Verdeel het gerecht over 2 voorverwarmde borden en serveer er apart een salade bij.

Recept van Almaaz


Vis

 

Kabeljauwschotel

Ingredienten:

1 blikje tonijn in olie (naturel)

ansjovisfilets 1 eetlepel

kappertjes 1 theelepel

italiaanse kruiden

vers gemalen peper

2 teentjes knoflook

bekertje crème fraiche

4 rijpe vleestomaten

400 gr. kabeljauwfilet

Bereiding

Alle ingrediënten m.u.v. de tomaten en de kabeljauwfilet pureert u in een keukenmachine tot een grove tonijnpasta. Oven voorverwarmen op 200° Celsius. Een ovenschaal invetten. De helft van de tomaten over de bodem verdelen. Leg daar bovenop de kabeljauwfilet. Het restant van de tomaten daar overheen. En afdekken met de tonijnpasta. Ca. 30 minuten in de oven.

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Bereidingstijd: 40 minuten

Recept van Almaaz


Boerenkool met worst

Ingrediënten

500 gram gesneden boerenkool

1 knolselderij in kleine blokjes

1 dl slagroom

Boter

Rookworst

Peper en zout

Werkwijze:

Selderij opzetten met een klein beetje zout met de boerenkool er bovenop. 20 minuten laten koken. Rookworst er de laatste 10 minuten erboven op. Giet het overtollige water af en voeg wat peper, de slagroom en boter toe. Pureer alles goed door elkaar zodat het smeuïg wordt. Je kunt er eventueel wat uitgebakken spekjes door roeren.

Recept van Almaaz


Karbonade in Folie

Ingrediënten:

4 schouderkarbonades

2 uien

1 groot blik tomatenpuree

250 gram champignons

8 plakken ham (normaal gesneden)

4 stukken aluminiumfolie

Peper en zout

Olie

Bereiding:

Karbonade met peper en zout om en om aanbraden in olie (Boter) Op een bord even apart leggen. Intussen de uien en champignons snijden en zacht laten smoren in olie of boter; uien uitnemen, overtollige olie of boter uit de pan verwijderen en uien weer terug in de pan doen; de tomatenpuree toevoegen en nog even omscheppen. Leg 4 stukken aluminiumfolie op het aanrecht en leg op elk vel een plak ham. Hierop een schep van het uienmengsel, daarna de karbonade. Nogmaals een schep van het uienmengsel met ham. Vouw het geheel tot een pakje. Leg de pakjes in de oven op een bakplaat en laat ze ongeveer 10 minuten op stand 4 verder gaar worden. Geef er gekookte witlof bij of gemengde sla.

Recept van Almaaz


Spinazietaart (4 personen)

Ingrediënten:

- 3 pakken diepvries spinazie (a 450 gr. per stuk)

- 400 gram rundergehakt

- 8 eieren

- half bekertje room +/- 100 ml.

- 2 rode uien

- kruiden naar smaak: zout, peper, nootmuskaat, kerrie.

- olijfolie.

Bereiding:

Spinazie ontdooien in een zeef of vergiet en goed uit laten lekken. Eventueel met een lepel goed uitdrukken. De uien snipperen en bakken in olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de rundergehakt toe en bak deze goed los. Zout, peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen. Neem een ovenschaal en vet deze licht in met olie. Verwarm de oven voor op 200 gr. De spinazie mengen met wat zout en zeker een eetlepel kerrie, eventueel wat peper. Klop de eieren samen met de room goed los. De ovenschaal nu vullen met een laagje ui - gehakt, vervolgens een laagje spinazie en dan een laagje van het eimengsel. Dan weer een laagje gehaktmengsel etc. etc. De laatste laag bestaat uit het eimengsel. Het geheel in de oven +/- 45 min. Je kunt er nog wat kaas overheen strooien, als je dat lekker vind. De kruiden moet je echt zelf uitproberen. Er zijn mensen die pesto door de spinazie hebben gedaan

Recept van Almaaz


Zuurkool met bloemkool

Ingrediënten:

1 flinke bloemkool

1 zakje kruidenzuurkool (gekookt)

1 rood pepertje

Crème frâiche naar smaak

Zelf geraspte extra belegen kaas

zelf geraspte komijnekaas

1 rookworst

spekjes

Bereiding:

Kook de bloemkool gaar. Bak de spekjes, pepertje erbij en even mee fruiten. Pureer de bloemkool met de staafmixer en voeg naar smaak crème Friesje toe. Schep de zuurkool, spekjes en pepertje erdoor en naar smaak peper en zout. Doe het geheel in de ovenschaal, bestrooi royaal met kaas. Even gratineren en klaar. Serveer met rookworst. Zuurkool magnetron:10 minuten op 500 watt

Recept van Almaaz

Groente

 

 

Asperges

Ingredienten:

- 750 gram witte asperges (liefst niet te dun)

- 1/8 l slagroom (125 ml dus)

- 1 theelepel tomatenpuree (vandaar de +... dit maakt het eigenlijk fase 2..., maar t is zó weinig)

- 1 eetlepel citroensap

- 2 eetlepels verse kruiden fijngeknipt (denk aan dille, peterselie, kervel, dragon, marjolein)

- 20 gram roomboter

- zout en peper

- 150 gram gekookte ham, gesneden (slagersachterham of yorkham)

- 2 eieren

Bereidingswijze asperges:

Schil de asperges, vanaf 2 cm onder de kop naar beneden. Snijd een stukje van de achterkant af en kook ze 25-30 minuter met water en met wat zout. Kook de eieren hard. Snij de ham in smalle reepjes.

Bereidingswijze van de saus:

Doe de slagroom in een steelpannetje met wat zout en versgemalen peper, de tomatenpuree, de citroensap en de kruiden. Breng het (roerend) aan de kook, en laat het heel kort doorkoken. Laat er dan de boter in smelten. Pel de eieren en prak ze met een vork fijn. Leg de gekookte asperges op de borden, netjes naast elkaar. Hou de kopjes vrij. Dwars op de asperges komt een strook eierkruim en daaronder een strook met hamreepjes. De onderkanten van de asperges blijven dan weer vrij. Schep over de banen ei en ham een eetlepel saus. en over de kopjes.

Overige informatie over recept:

Geschikt voor alle fases Atkins. Lekker erbij is een stukje varkensvlees, zoals rollade of beenham.

Recept van Margriet


Gehaktpizza / Meatloaf

Bereiding:

Meng 250 gr half om gehakt op kamertemperatuur met: 1 ei, 4 el gemalen blanke lijnzaad, zout, peper, (italiaanse) kruiden naar smaak. Beleg hiermee een siliconen bakvorm, of alumimium schaaltje (eventueel zelf vouwen)

Beleg deze gehaktbodem met: uienringen plakjes tomaat plakjes mozarella plakjes ontbijtspek, ansjovis, tonijn, salami of ham eventueel groenten naar keuze. (champignon artisjok, prei, courgette, paprika) strooi er wat gemalen kaas overheen 20 minuten in de over bakken op 200 gr.

Kan warm én koud gegeten worden. als er veel vocht vrijkomt: afgieten.

Recept van Katinka


 

Kipreepjes met sesamkorstje (3 personen)

Ingrediënten:

Kipfilet/kiphaasjes 500 gram

Sojameel 40 gram

Olijfolie voor het beslag, om te frituren

Zout en Peper naar smaak

Sesamzaad ±12 gram

Ei 1

Bereiden:

Snij de kipfilet in de lengte in reepjes van ± 2 cm. Doe de sojameel op een bv. een diep bord en kluts daar het ei, zout, peper en sesamzaad door. Om het smeuiger te maken roer je er olijfolie door. Zet een koekepan/hapjespan met flinke laag olijfolie op het vuur. Haal de kipreepjes één voor één door het beslag. Leg ze dan in de hete olie en bak ze krokant bruin aan beide kanten.

Aantal koolhydraten per persoon: 3,63 gram

Tip:

Smaakt erg lekker met gebakken uitjes.

Recept van Susanne


Bloemkool/schnitzelschotel

Ingrediënten:

Bloemkool

Schnitzels

Creme Fraiche

Zout en Peper

Mosterd

Belegen kaas

Bereiden:

Kook de bloemkool met een beetje zout. Bestrooi de schnitzels met zout en peper en braad ze in hete olie ong. 6 minuten snel (bijna) gaar. Doe bloemkool in ovenschotel, leg hierop de snitzels (ik snij ze meestal in een paar stukken, past het beter) en bestrijk de snitzels met mosterd, leg hierop plakjes kaas. Doe over het geheel royaal de creme fraiche en bestrooi het geheel met geraspte kaas. In voorverwarmde oven 30 minuten op 180- 200 graden.

Recept van Ildiko


Lasagna (4 personen)

Ingrediënten:

Witte kool

Gehakt 500 gram

Ui

Ei

Slagroom 2 el

Geraspte kaas

Creme fraiche 150 gram

Cayennepeper

Zout en peper

Olie

Bereiden:

De bladeren v.d. kool blancheer je 5 min.in gekookt water. Het uitje fruit je in de olie.Daarna ui,ei en kruiden door het gehakt.Een ovenschotel invetten,dikke laag kool,laag gehakt en om en om verder.Doe de room met slagroom gemengd erover en bestrooi alles lekker met kaas. 30 min in de oven op 225 graden. Smakelijk eten!

Recept van Anja


Forel met garnalen /champignonsaus (4 porties)

Ingrediënten:

Forellen 4

Champignons 250 gram

Hollandse garnalen 100 gram

Slagroom 200 ml

Versgemalen peper en zout

Beetje citroensap en/of witte wijn

Peterselie om te garneren

Boter om in te bakken

Bereiden:

Bestrooi de schoongemaakte en afgedroogde forellen van buiten en binnen met peper en zout en bak ze gedurende 4-5 minuten in de hete boter. Zorg dat de boter niet verbrand. maak intussen de champignons schoon en snij ze in dunne plakjes. Leg de gebakken forellen in een (warme) vuurvaste schaal en zet deze zolang in een lauwe oven. Bak de champignons in het achtergebleven braadvet. Giet na 3 minuten de room erbij en breng het tegen de kook aan, laat pruttelen tot de saus enigszins dik begint te worden. Laat de garnalen nog een minuutje in de saus meewarmen. Corrigeer de saus met peper, zout, citroensap en witte wijn. Giet de saus over de forellen en garneer mer peterselie.

Koolhydraten per portie: ongeveer 1 gram

Recept van Olette

 

Vis met garnalen


Gerookte forel omelet

Ingrediënten voor 2 personen:

Gerookte forel 125 g

Eieren 2

Slagroom 2 eetlepels

Geraspte Parmezaanse kaas 3 eetlepels

Boter 25 g

Zout, peper

Bereiding:

De forel in kleine stukjes snijden. De eieren splitsen en de eierdooiers loskloppen met de slagroom, wat zout, peper en 1 eetlepel kaas. De kleine stukjes forel erdoor roeren. De eiwitten stijfkloppen en door het dooiermengsel scheppen. In een koekenpan de boter laten smelten en een omelet van het eiermengsel bakken. De omelet bestrooien met de rest van de kaas en op een bord laten glijden.

Recept van Ditske

Omelet


Kipfilet met Mon Chou

Ingrediënten:

Mon Chou, op kamertemperatuur 75 gram

Grove mosterd 1 volle eetlepel

Kipfilets 4 enkele van elk ca. 75 gram

Plakjes rauwe ham. 8

Bereiding:

Voor/bereiding: ca.15/20 minuten

Prak de Mon Chou en de mosterd door elkaar. Snijd in elke filet een inkeping over de lengte en stop het kaasmengsel erin. Rol elke kipfilet in 2 plakjes ham. Verpak de kipfilets, elk apart, in een stuk aluminiumfolie. Leg de pakketjes tot gebruik in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Leg de pakketjes op een rooster in het midden van de oven en bak de kipfilets in ca.20 minuten gaar. Lekker met gesmoorde bleekselderij met tomaat.

Bevat:

pp. 1 gram kh / 11 gr.vet / 25 gr.eiwit / 825 kj / 195 kcal.

Recept van Hannij


Visballen

Ingrediënten:

Koolvisfilet 1 pakje

Gerookte spekjes 50 gram

Uitje of bosuitje

1 Ei

Kruiden (liefst verse) dille, peterselie, tijm en bieslook (ook lekker met Italiaanse kruiden)

Verse spinazie

Roomkaas

Snufje zout

Bereiden:

Koolvisfilet laten ontdooien. De gerookte spekjes en ui heel pureren in de keukenmachine. Dan pureer je de koolvisfilet (gewoon rauw) ook in de keukenmachine. Dan alles bij elkaar doen: de vis, de kruiden, het ei, spekjes en het uitje. Dit laat je even intrekken en even laten staan (± 30 min.). Dan alles stevig aandrukken en dan maak je er mooie gehaktballen van. Afbakken in ruim olijfolie.Dit is een heerlijk gerecht tezamen met een pruttelpotje van roergebakken spinazie met wat verse roomkaas er door heen.

Recept van Ester


Kipsalade met lauwwarme spekjesdressing

Ingrediënten:

krop sla naar keuze 1

kipfilet 250 gr.

pijnboompitten 4 el.

voor de dressing:

rookspek 100 gr.

spekvet 1 1/2 el

olijfolie 2 el

wijnazijn 1 el

zout, peper

fijne mosterd 1 tl

Natrena zoetstof vloeibaar paar scheutjes

bieslook

Bereiding:

Was en droog de sla. Bak de kipfilet en snijd ze in dunne reepjes. Rooster de pijnboompitten in een droge pan (anti-aanbak) goudbruin. Meng de sla met de kip en de pijnboompitten in een slaschaal . Bak de dobbelsteentjes spek knapperig, en doe ze op een keukenpapiertje. Neem 1 1/2 lepel van het spekvet, voeg de olie,azijn,zout,peper,mosterd en zoetsof toe en laat de dressing al roerend warm worden. Verdeel de spekjes over de salade en schenk de dressing over de salade. Garneer met fijngeknipte bieslook.

Recept van Marja


Knoflook garnalenspies voor 3 stokjes

Ingrediënten:

Satéstokjes 3

Tijgergarnalen (diepvries van AH of vers) ± 15

Teentjes knoflook (naar eigen smaak) 2

Olijfolie 1 el.

Bereiding:

Ontdooi de tijgergarnalen. En zet de satéstokjes, als ze van hout zijn in water om goed vocht op te nemen. Als de garnalen zijn ontdooit, kijk of er geen darmkanaaltjes meer zitten. Doe ze in een kommetje en voeg de knoflook (geperst) en de olijfolie erbij. Zet dit voor een aantal uur in de koelkast om goed in te trekken. Rijg vervolgens 5 stuks aan een stokje. Bak ze in olie of op de bbq.

Recept van Ingrid van Lith


Gevulde Portobello Champignon voor 2 personen

Ingrediënten:

Portobello's 2

Tomaat 1

Mozarella 1 bol

Italiaanse kruiden naar smaak

Knoflook 1 teentje (of naar smaak)

evt. een stuk of 8 zwarte olijven

olijfolie

Bereiding:

Als je een oven hebt met grill, gebruik dan de grill, en anders verwarm je de oven voor op 200 graden. Verwijder de stelen van de portobello's en smeer de bolle kant in met olijfolie. Leg ze met de bolle kant in een ovenschaal +/- 7 minuten onder de grill. Snijd de tomaat in dunne plakken, en snijd de olijven doormidden. Pers de knoflook uit. Snij de mozarella in dunne plakken (minstens 6) Haal de portobello's uit de oven en draai ze om. leg de plakjes tomaat erop, de halve olijven de knoflook, en strooi er wat italiaanse kruiden overheen. Leg de mozarella er bovenop en zet de schaal weer in de oven. Als de mozarella gesmolten en goudbruin is zijn ze klaar. Ze smaken als een mini pizza (heerlijk!), en vullen goed! Lekker met een frisse salade!

Ik denk dat er per portie ongeveer 3 gram aan KH inzit...

Recept van Wendy Hemmes


Groentetaart

Ingrediënten:

Drie kleuren paprika

Champignons 400 gram

Dikke prei 1

Dikke ui 1

Knoflook 2 teentjes

Eieren 10

Kruidenbouillon Twee tl.

Geraspte wat oudere kaas 150 gram

Proteïnepoeder 3 el.

Kwark Bakje (450 gr.)

Springvorm

Bereiding:

Eerst de ui bakken met de knoflook en dan de rest van de gesneden groenten erbij bakken. De 10 eieren in een kom kloppen, de kruidenbouillon erbij, de gebakken groenten erbij (eerst laten uitlekken), 3 eetlepels proteïnepoeder erbij, de geraspte kaas erdoor, de kwark erdoor en alles goed door elkaar roeren. De ingevette springvorm bestuiven met proteïnepoeder en het mengsel erin. Bij 200 graden in de oven bakken totdat hij bruin en gaar is (ongeveer 1 uur, controleren door een sate prikker erin te prikken en kijken of hij er droog uit komt). Smakelijk eten....

Recept van Marcia Thiesen


Gebakken tonijnsteaks of zalm op een salade van haricots verts en tomaat

Ingrediënten:

Verse tonijnsteaks of zalmsteaks 2 van ca. 150 g per stuk

Olijfolie 4 eetlepels

Haricots verts of spercibonen 250 g

Tros tomaten 6

Zwarte olijven zonder pit 12

Grote citroen 1

Olijfolie om in te bakken

Zout

Vers gemalen zwarte peper

Basilicum voor garnering

Bereiding:

Wrijf de tonijnsteaks in met 1 eetlepel olie en laat ze ca. 15 minuten liggen. Haal de haricots verts (spercibonen) af. Breng een pan ruim water met zout aan de kook. Voeg de haricats verts toe en kook ze in ca. 4-5 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet met koud water af en laat ze uitlekken. Was de tomaten, verwijder de pitjes (hoeft niet perse) en snijd de tomaten in reepjes. Snijd de olijven in plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil er dun af en pers de citroen uit. Klop in een schaal 2 eetlepels citroensap met 3 eetlepels olijfolie, zout en peper tot een dressing. Schep de haricots verts, de tomaatreepjes en de olijven erdoor. Verhit de olie in een braadpan en bak de tonijnsteaks op hoog vuur in ca. 3-4 minuten bruin (zalm iets langer tot gaar), keer de steaks halverwege. Strooi er zout en peper over. Schep de haricots verts, tomaatreepjes en olijven op twee borden en leg de tonijnsteak erop. Strooi een beetje van de citroenschil over het gerecht. Roer de rest van het citroensap door de warme olie en laat de kook er even overheen komen. Schenk de citroenjus over de tonijnsteaks. Garneer met blaadjes basilicum. Lekker met een komkommersalade met zaanse mayo.

Recept van Linda vd Berg


Pittige kippenvleugeltjes uit de oven (Voor 4 tot 6 personen)

Ingrediënten:

Olijfolie 3 eetlepels

Tabasco of andere hete pepersaus 60 ml

Azijn 2 eetlepels

Kippenvleugeltjes 20

Roquefort 175 gram

Zure room 250 ml

Mayonaise 2 eetlepels

4 grote stengels bleekselderij, in lange dunne repen

Gemalen peper naar smaak

Paprikapoeder naar smaak

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een stuk bakpapier licht in met 1 eetlepel van de olijfolie. Meng de rest van de olijfolie door de hete pepersaus en azijn. Doop de kippevleugeltjes in het hete pepermengsel, leg ze op het bakpapier en strooi er een beetje paprikapoeder over. Bak de vleugeltjes ongeveer 30 minuten in de oven tot ze knapperig en bruin zijn. Maak de dipsaus terwijl de kippenvleugeltjes in de oven liggen. Meng in een kommetje de Roquefort, zure room en mayonaise tot een gladde saus. Breng de dipsaus op smaak met peper en serveer er de kippenvleugeltjes en selderijrepen bij.

Recept van Yvette


Spareribs

 

Spareribs zoet en pittig (voor 4 personen)

Reken 1.5 kilo spareribs per persoon

Ingrediënten:

Spareribs 6 kilo

Suikervrije abrikozen jam halve pot

Slagersmarinade mix (bv van Stegeman)

Grote ui in grove stukken gesneden

Sambal badjak, of andere sambal maar geen sambal oelek

Knoflook

Chinese sojasaus

Vloeibare zoetstof

Bereiding:

Smeer de spareribs in met de marinade mixen kook de spareribs in ruim water met de ui en knoflook. Kooktijd ongeveer 1 uur, het mag niet echt hard koken maar meer lekker zachtjes pruttelen. Haal ze uit de pan en laat de spareribs afkoelen. Maak een mengel van: een halve pot suikervrije abrikozen jam 1 flinke eetlepel sambal 4 eetlepels chinese soja saus. 1 – 2 eetlepels vloeibare zoetstof (naar smaak) Alles goed door elkaar mixen. Smeer de spareribs aan alle kanten in met dit mengel, en zet ze in de oven. Na een tijdje nog een keertje dunnetjes het mengsel er op smeren.Als ze gebakken zijn heb je een boterzachte, heerlijke pittig zoete sparerib. Als je van extra pittig houd, neem je gewoon extra sambal, onze voorkeur gaat uit naar sambal badjak extra heet. Overgebleven spareribs kunnen heel goed ingevroren worden.

Recept van Stefani


Gehaktpizza

Ingrediënten:

Gehakt pond

Eieren 2

(italiaanse) kruiden

Evt. tomatensaus

Kaas, ham, salami oid, tomaat, champignons, ui, afijn toppings naar keuze

Bereiding:

Gehakt aanmaken met eieren en kruiden, bal maken, Deze in een ronde vorm platdrukken zodat er een bodem ontstaat. In de oven, ongeveer een kwartiertje Overtollig vocht afgieten Evt. besmeren met tomatensaus Toppings naar keuze erop, rijkelijk bestrooien met zelf geraspte kaas Nog weer in de oven, ongeveer kwartiertje, 20 minuten, ligt aan je oven en je smaak.

Recept van Esterella


Witlof met kipfilet

Ingrediënten:

halve knolselderij

2 stronkjes witlof

1 kipfilet

50 gram blauwe schimmelkaas

Bereiding:

Snijd de knolselderij in kleine blokjes en kook deze in 20 minuten gaar snijd de kipfilet in blokjes en bak deze bruin en gaar Snijd de witlof in stukjes Pureer de knolselderij en meng alles door elkaar, ook de schimmelkaas Warm alles goed door zodat ook de kaas gesmolten is.Het ziet er niet uit, maar het is erg lekker

Recept van Cora


Quiche

Quiche

Ingrediënten:

350 gram gehakt

1 prei in ringen

1 ui en 1 rode ui gesnipperd

250 gram champignons in plakjes (evt. kastagne champignons, hmm)

4 eieren

2 dl. slagroom

1 theelepel paprikapoeder

peper/zout

olie

evt. geraspte kaas.

Bereiding:

Oven op 180 graden. Gehakt in olie rul bakken. Ui, prei en champ. erbij en dit 5 minuten bakken. Paprikapoeder , peper en zout erbij. Ei en slagroom kloppen. 1/3 mengsel in ovenschaal. Gehaktmengsel erbij. Rest eimengsel eroverheen. Daarover de evt. kaas. 40 à 50 minuten in oven.

Recept van Marjolein


Witlof-kipschotel (Voor 2 personen)

Ingrediënten:

250 gr. kipfilet

1 el olijfolie

1 el kerriepoeder

500 gr witlof

100 ml crème fraîche

1/2 el citroensap

mespunt nootmuskaat

75 gr geraspte kaas

zout en peper 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200º C. Snijd de kipfilet in dobbelsteentjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilet zachtjes bruin. Bak een 1/2 el. kerriepoeder ca. 5 minuten mee. Maak de witlof schoon en snijd de struikjes in stukken. Vet de ovenschaal in en verdeel de witlof over de bodem. Schep het kipmengsel er boven op. Roer in een kom de crème fraîche los samen met het citroensap, een 1/2 el. kerriepoeder, de helft van de kaas en een snufje nootmuskaat. Strijk dit mengsel over de witlof/kip en strooi daarna de rest van de kaas er over. Schuif de schaal voor ca. 20 minuten in de oven.

6,5 gram KH per persoon

Recept van Hans van den Bos


Bloemkoolsalade met mozzarella en kaas (4 personen)

Ingrediënten:

500 gram bloemkoolroosjes

250 gram courgette

150 gram mozzarella

150 gram jonge Goudse kaas

3/4 dl slagroom

1 eetl. walnotenolie

1 eetl. ahornsiroop (vervangen door 1/4 dop Natrena?)

2 eetl. citroensap

1 theel. roze peperkorrels

1 eetl. ongepelde amandelen

1 takje citroenmelisse

Bereiding

Was de bloemkoolroosjes en halveer ze zo nodig. Kook of stoom ze met weinig water in ca. 10 minuten beetgaar, laat ze in een zeef of vergiet uitlekken en afkoelen. Snijd de cougettes in blokjes, snijd de kaas in blokjes. Roer een saus van de slagroom, de olie, ahornsiroop of Natrena, en het citroensap. Plet de peperkorrels en roer ze door de saus. Meng de bloemkoolroosjes, courgetteblokjes en blokjes kaas in een kom. Schep de saus erdoor. Hak de amandelen grof en strooi ze over de salade. Verdeel de salade over de borden en garneer met citroenmelisse. Eventueel wat zout vlak voor het opdienen erover strooien. (bron: Heerlijke salades van de culinaire boekerij)

Per persoon ca. 11 gram kh (als je de ahornsiroop weglaat 2 gram kh minder)

Recept van Marianne


Varkenshaas met citroen (4 personen)

Ingrediënten:

1 grote varkenshaas (60 gram)

1 kleine niet behandelde citroen

Voor de marinade

1 el. Olijfolie

1 el. Mosterd (Zaanse)

1 teentje knoflook; uitgeperst

1 dessertlepel citroensap

2 mespuntjes witte peper

1 mespuntje zout

Voor de saus

1 dl crème fraîche

Bereiding:

Was de citroen en schil hem zorgvuldig. Snij de schil in ongeveer 25 driehoekjes. Meng de daarvoor bedoelde ingrediënten tot een marinade. Was het vlees en dep het droog. Prik de stukjes citroenschil op regelmatige afstanden rondom in de varkenshaas. Schep de marinade over het vlees en laat het even intrekken. Als je het vlees lang wil marineren, dan het zout pas bij het braden toevoegen. Leg het vlees in een ovenschotel en laat het in 30 minuten in een oven op 220 graden goudbruin worden. Giet het braadvocht in een koekenpan, laat het goed heet worden en meng de crème fraîche er langzaam door. Snijd het vlees in plakjes. Drapeer deze in een ovenschaal en giet de saus erover.

Nog geen 3 gr. Kh per persoon

Recept van Hans van den Bos


Broccoli

 

Bloemkool/Broccoli Gratin (voor 2 Personen)

Ingrediënten:

400 gr. bloemkool en/of broccoli (bijv. bloemkool diepgevroren van bonduelle, maar 1kh/100g!!)

100 ml slagroom

100 ml creme fraiche

geraspte kaas

Bereiding:

groente ca. 10 minuten koken in zout en nootmuskaat, afgieten. ondertussen oven voorverwarmen op ca. 200 graden. slagroom en creme fraiche in een pannetje opwarmen. groente in een ovenschaal geven, slagroom/creme fraiche mix erover gieten. met geraspte kaas na smaak bestrooien en in de oven zetten, laten staan tot de kaas goed gesmolten is.

Met de bonduelle bloemkool die ik gebruik is dat dus 5 kh per portie :) lekker bij alle soorten vlees en vis.

Recept van Luna


Bologneseschnitzel

Ingrediënten:

- 2 schnitzel (ook lekker: kip of kalkoenschnitzel!)

- 100 g gehakt

- 2 opkikker tomaat (of ander merk kh-arme bouillon)

- 1 EL creme fraiche

- kruiden naar smaak

- groenten naar smaak

Bereiding:

2 schnitzels naar smaak kruiden. 100 g gehakt in roomboter braden tot het vlees bruin is. dan ca. 170 ml water en 2 opkikker tomaat toevoegen, aan de kook brengen. in de tussentijd de schnitzels bakken. saus even laten doorkoken, wat creme fraiche doorheen en over de schnitzel serveren.lekker met bloemkool of sperzieboontjes,

3kh per portie (excl. kh van groente naar keuze!!!)

Recept van Luna


Toscaanse gehaktballen (2 porties)

Ingrediënten:

- 500 g gehakt

- gehaktkruiden (verstegen zijn erg lekker en bevatten niets wat niet mag!)

- 2 opkikker tomaat (of ander merk kh-arme bouillon)

- 1 EL creme fraiche

- 100 g mozzarella

Bereiding:

Kruid het gehakt na smaak en maak er ballen van. 170 ml water aan de kook brengen, 2 zakjes opkikker tomaat toevoegen en even laten doorkoken. in de tussentijd de oven voorverwarmen (200 C) vet en ovenschaaltje in en leg de ballen in het schaaltje. roer een eetlepel creme fraiche door de tomatensaus en giet de tomatensaus over de gehaktballetjes. snijd de mozzarella in plakjes en leg op elk gehaktballetje een schjfje mozzarella.can 40 minuten in de oven en serveren met groente naar keuze.

2 zakjes opkikker = 5kh

100 g mozzarella = 1 kh

1 EL creme fraiche = 1 kh= 3,5 kh per portie (excl. groente naar keuze), voor de kruiden van verstegen tel ik 0,5 kh mee per 2 porties.je kunt ipv de opkikkersausjes ook sugocasa gebruiken (6 kh).

Recept van Luna

Zoek


deze site
Advertentie



Disclaimer: De inhoud van deze site alsmede de inhoud van alle andere uitingen van Low Carb Dieet NL op internet is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Low Carb Dieet NL kan echter geen garanties geven met betrekking tot de aard, juistheid of de inhoud van deze informatie. Low Carb Dieet NL is niet aansprakelijk voor eventueel voorkomende onjuistheden of schade dan wel voor de gevolgen van het gebruik van de betreffende informatie, vrijblijvende adviezen of producten. De site is zorgvuldig opgesteld volgens de richtlijnen van Low Carb dieten. Het gebruik van de informatie, vrijblijvende adviezen of producten is geheel voor verantwoordelijkheid van de gebruiker. De eigenaren van Low Carb Dieet NL kunnen nimmer verantwoordelijk worden gesteld voor schade die optreedt aan gezondheid ten gevolge van het opvolgen van vrijblijvende NIET medische adviezen en het gebruik van de producten.