Atkins oliebollen

Ingrediënten:

Sinaasappelrasp 1 tl

Sojameel 100 gr

Eieren 4

Water 100 ml

Citroensap 1 el

Water 100 ml

Roomboter 25 gr

Natrena Vloeibaar

Kaneel

Olie om te frituren

Bereiding:

100 ml water in een pan verwarmen en boter daarin smelten. Voeg 20 kleine scheutjes Natrena vloeibaar en de sinaasappelschil toe. Voeg gezeefde sojameel al roerend toe. En blijf roeren op matig vuur tot het deeg een bal word die van de bodem loskomt.Schep het deeg in een kom en laat het 3 minuten rusten. Roer met deeghaken (of lepel voorzichtig) de eieren er 1 voor 1 door. Verwarm de olie en schep met bv. Een kleine juslepel of een eetlepel het deeg in de olie. Keer ze om zodra ze aan de opppervlakte komen en herhaal dit tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Voor de siroop:Kook 100 ml water met zoetstof naar smaak. Voeg citroensap toe en laat 20 minuten zacht koken.Overgiet de oliebollen met siroop en bestrooi met kaneel.

Aantal koolhydraten bij 24 bolletjes: 1 gram per stuk

Tips:

Voeg ook wat kaneel door het deeg. Voeg cacao toe aan het deeg. Voeg fijngehakte amandelen, hazelnoten of macadamianoten aan het deeg toe. Gelukkig nieuwatkinsjaar!

Recept van Susanne


Kaaschips

Ingrediënten:

(vers geraspte) parmezaanse kaas 6 el

Benodigdheden:

Bakpapier

Bereiden:

Warm de oven voor op 190°C. Teken 8 cirkels van 12 cm Ø op het bakpapier en leg deze op een bakplaat. Vul de cirkels gelijkmatig met de geraspte kaas. Zet ze ca. 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Let op dat ze niet te donker worden. Haal ze uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen. Schep ze voorzichtig van het bakpapier met bv. een pannenkoekmes.

Recept van Susanne


Notenrotsjes

Ingrediënten:

Ringers chocoladereepjes Melk/Puur 3

Amandelen/Hazelnoten 100 gr

Roomboter ±40 gr

Benodigdheden:

Bakpapier

Bereiden:

Smelt de reepjes met de roomboter 1 minuut in de magnetron. Hak ondertussen de noten niet al te fijn. Neem het chocolade-botermengsel uit de magnetron en roer dit goed door.(Als het nog niet helemaal gesmolten is, zet het dan nog een paar seconden terug in de magnetron.) Roer de noten goed er goed door. Leg een stukje bakpapier op het aanrecht, en maak hoopjes(zo groot als je wilt) van het noten-chocolade-botermengsel. Pak het bakpapier op en leg het in koelkast om het hard te laten worden. Als het hard is kun je het in een schaaltje leggen. Het is makkelijk los te halen door het bakpapier. 

Tip:

Voeg een extra smaakje toe zoals bv. kaneel! Erg lekker door de gesmolten chocolade.

Recept van Elly

Chocolade

Vanille vla en Creme Beure (recept Escoffier)

Ingrediënten:

slagroom 1.5 dl

water 1 dl

vanille stokje

1/2 eidooiers 4

zoetstof naar smaak

niet te veel zout

Bereiden:

Alles in een pan doen en verwarmen probeer het niet te laten koken tot het lobbig wordt Je kunt er eventueel cacaopoeder door heen roeren heb je chocolade vlaVoor Creme Beure: 180 gram roomboter in blokjes door de afgekoelde maar nog wel iets warme vla roeren klontje voor klontje Dit kun je tussen cake's vetbroodjes en wat je allemaal nog kan verzinnen smeren.

Recept van Irene van Bruggen


Hachee

Ingrediënten:

8 sjalotjes

3 ons hachee vlees

hacheekruiden van versteegh

3 eetlepels roomboter

1/2 liter water

bindmiddel arrowroot van vetara (of ander toegestaan bindmiddel)

Bereiden:

sjalotjes schillen en snijden in ringen vlees kruiden met hacheekruiden aanbraden in roomboter en 1/2 liter water toevoegen +/- 3 uur sudderen af maken met 1 theelepel arrowroot opgelost in een beetje water en toevoegen aan de hachee. Lekker over bloemkool of broccolie of wat voor groente dan ook eet smakelijk

Recept van Irene


Dimitri's Rocky Road

Benodigdheden:

1 zakje marshmellows van De Bron

4 repen Melk (of pure) chocolade a 42gr van De Bron

25 gr gemalen Kokos

1 bakvorm of cakevorm (ik gebruik cakevorm)

plasticfolie

Bereiden:

Doe plasticfolie in de bak- of cakevorm. strooi de helft van de kokos in de bakvorm zodat de bodem bedekt is met een dun laagje kokos. Knip de marshmellows in de lengte doormidden zodat er lange halfronde stammetjes ontstaan. Leg deze stammetjes kleur om kleur in de bakvorm met een paar millimeter ruimte (2 ofzo) ertussen. Strooi de overige kokos tussen de marshmellows en langs de rand van de vorm. Smelt de 4 reepjes au bain marie. Dit gaat het makkelijkst als je de stukjes van de reep afbreek en eventueel nog een keer doormidden breekt. Als alle stukjes gesmolten zijn, doe je het vuur uit en roer je goed de massa door. Dit word een soort dikke chocolademelk. Zorg ervoor dat als je roert dat er geen water uit de au bain marie pan in je chocola komt! Met een lepel schep je de chocola over de marshmellows, ga niet zitten uitstrijken. Kiep gewoon lepel na lepel in de vorm, telkens een stukje verder totdat alle marsmellows bedekt zijn. Nu kan je heel voorzicht de boel een beetje gladstrijken. In de koelkast zetten en de chocolade hard laten worden. Daarna met een scherp mes in blokjes van 3 bij 3 cm snijden en bewaren in een afgesloten blik (2 weken houdbaar).

Recept van Dimitri


Drankje

Drankrecepten

Aangezien er toch nogal wat Atkinners zijn die af en toe een borrel lusten hier wat recepten.

Wodkacitroen

1 dl wodka

1 halve uitgeperste citroen

4 dl spa rood

zoetstof naar smaak

Heerlijk fris en 1,5 kh voor het totaal

Atkins breezer

1 dl witte rum

1,5 dl diaran sinaasappel

4 dl spa rood

event. zoetstof

Beide erg lekker met wat ijsblokjes.

Benadert de echte breezer en ongeveer 0,2 kh voor het totaal.

Recepten van Ine Pieters

En dan nog een leuke van Esterella:

Caffeinevrije cola met een beetje rum-essence erdoor, heb je net een rum-cola, alleen zonder alcohol!!

Drankje

 

 

Atkinsbrood

Ingrediënten:

Eieren 7

Hüttenkäse 1 bakje

Kwark 1 eetlepel (mag maar hoeft niet)

Natrena vloeibaar 3/4 eetlepel

Kaneel

Bereiden:

Bekleed de bakplaat van de oven met bakpapier en vet in. Verwarm de oven voor op 160 graden. Splits 6 eieren en klop de eiwitten stijf. Mix de eidooiers met de rest van de ingrediënten in blender of keukenmachine tot een glad papje. Spatel het stijfgeslagen eiwit hierdoorheen. Verdeel nu alles gelijkmatig over de bakplaat, zet hem onder in de oven en bak 82 minuten. Je krijgt nu een grote plak brood, die je in 12 of 16 makkelijke sneetjes kunt snijden om met van alles te beleggen.

Recept van Marian

Brood

Atkinsbrood 2

Ingrediënten:

Eieren (niet al te groot) 12

Zeer fijngemalen lijnzaad ( 140 gram)

6 volle eetlepels

Zemelen (50 gram) 6 volle eetlepels

Proteïnepoeder 6 volle eetlepels

Olie 3 eetlepels

Bakpoeder of wijnsteenbakpoeder 11 gram

Zout snufje

Een cake vorm van 26 centimeter Als je geen soepele bakvorm gebruikt, de vorm goed invetten

Bereiden:

Deeg mag niet meer vloeibaar zijn. Als het deeg te dun is nog wat proteïne poeder toevoegen Deeg mag niet meer vloeibaar zijn. Als het deeg te dun is nog wat proteïne poeder toevoegen Alle ingrediënten goed door elkaar mixen, in de bakvorm doen en gladstrijken. In het midden van de oven op 150 graden 45 minuten bakken. Na 45 minuten controleren of het brood van binnen droog is. Prik met een houten prikker in het midden van het brood, de prikker moet er droog uitkomen Als het brood gaar is, 15 minuten af laten koelen in de oven met de deur op een kier. Goed voor 22 sneetjes brood. Bewaren 2-3 dagen in de broodtrommel, of in de vriezer.

Recept van Stefani


Sauzen

Peterseliesaus

Ingrediënten:

Krulpeterselie 60 gr

Ui kleintje

Augurken sticks 2

Zaanse mayonaise 6 el

Slagroom 100 ml

Peper

Hoge smalle beker

Staafmixer

Bereiding:

Klop de slagroom op en meng er de mayonaise(basissaus) voorzichtig door. Knip de peterselie en gooi de steeltjes weg. Pureer met de staafmixer de ui, peterselie en augurken, en roer dit door de basissaus. Op smaak brengen met wat peper. Smaakt echt heerlijk bij vis en vlees! Aantal koolhydraten voor de hele saus: 10,26 gram (als je dit helemaal op zou eten) Tip: Prak 1 gekookt ei met wat zout, peper en kerrie. Roer dit door de basissaus en je hebt een heerlijke eiersaus

Aantal koolhydraten voor de hele saus: 4,26 gram (als je dit helemaal op zou eten)

Recept van Marjan


Zoetzure saus

Ingrediënten:

2 klein blikjes tomatenpuree

150 ml azijn

3 eetlepels fijngehakte ui

beetje zoetstof

Bereiden:

De tomatenpuree losroeren met de azijn en de ui en samen 10 minuten zachtjes koken. Van het vuur af de zoetstof toevoegen. Overdoen in een afsluitbaar bakje en koud laten worden. Voor de zigeunersaus variatie; Een kwart rode paprika fijn hakken en meekoken. Als de saus van het vuur af is 2 fijngehakte zure augurkjes toevoegen.

Recept van Ymke


Knoflooksaus

Ingrediënten:

1 kop zaanse mayonaise

2 hardgekookte eieren

5 teentjes knoflook

zout

flink wat cayennepeper

Bereiden:

Plet de eieren met een vork in een kom of maak ze fijn met de blender. Doe er de mayonaise door, dan de geperste knoflook, cayennepeper en zout naar smaak of:Een pot zaanse mayonaise 4 of 5 teentjes knoflook citroensap gedroogde peterselie o.i.d cayennepeper Alles door elkaar husselen.

Recept van Almaaz


Lente-uitjessaus

Ingrediënten:

3 lente-uitjes fijn gesneden (3 KH)

1 teentje knoflook geperst (1 KH)

1 theelepel Herbes de Provence (0 KH)

zoetstof naar smaak (0 KH)

1 eetlepel citroensap (1/2 KH)

4 eetlepels mayonaise (0 KH)

8 eetlepels kwark (3 KH)

Bereiden:

Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Recept van Nijntje

Saus

Dille saus

Ingrediënten:

2 zure augurken fijngesneden (2 KH)

2 eetlepels fijngesneden ui (2 KH)

1 dl mayonaise (0 KH)

1 el fijngehakte dille (0 KH)

1 theelepel mosterd (0 KH)

zout en peper (0 KH)

Bereiden:

Meng alle ingrediënten goed door elkaar, lekker bij vis

Recept van Nijntje


Sateh Saus

Ingrediënten:

Natrena 5 druppels

Rode sambal mespuntje

Zwarte sambal mespuntje

Peper

kerrie beetje

Maggi paar druppeltjes

Ketjap 1 eetlepel

Gembersiroop 1/2 theelepel

Water ongeveer 0,75 dl

Bereiden:

Breng dit alles aan de kook en voeg daarna 40 gram amandelpasta 2 kh toe en roeren

Totaal aantal kh 7

Recept van Irene van Bruggen

 

 

Zoek


deze site
Advertentie



Disclaimer: De inhoud van deze site alsmede de inhoud van alle andere uitingen van Low Carb Dieet NL op internet is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Low Carb Dieet NL kan echter geen garanties geven met betrekking tot de aard, juistheid of de inhoud van deze informatie. Low Carb Dieet NL is niet aansprakelijk voor eventueel voorkomende onjuistheden of schade dan wel voor de gevolgen van het gebruik van de betreffende informatie, vrijblijvende adviezen of producten. De site is zorgvuldig opgesteld volgens de richtlijnen van Low Carb dieten. Het gebruik van de informatie, vrijblijvende adviezen of producten is geheel voor verantwoordelijkheid van de gebruiker. De eigenaren van Low Carb Dieet NL kunnen nimmer verantwoordelijk worden gesteld voor schade die optreedt aan gezondheid ten gevolge van het opvolgen van vrijblijvende NIET medische adviezen en het gebruik van de producten.