Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

 • Total Stats
  • 6 Authors
  • 336 Posts
  • 310 Tags
  • 59 Comments
  • 39 Comment Posters
  • 7 Links
  • 17 Post Categories
  • 2 Link Categories

Spareribs zoet en pittig (voor 4 personen)

spareribsReken 1.5 kilo spareribs per persoon
INGREDIËNTEN:
Spareribs 6 kilo
Suikervrije abrikozen jam halve pot
Slagersmarinade mix (bv van Stegeman)
Grote ui in grove stukken gesneden
Sambal badjak, of andere sambal maar geen sambal oelek
Knoflook
Chinese sojasaus
Vloeibare zoetstof

BEREIDING:
Smeer de spareribs in met de marinade mixen kook de spareribs in ruim water met de ui en knoflook. Kooktijd ongeveer 1 uur, het mag niet echt hard koken maar meer lekker zachtjes pruttelen. Haal ze uit de pan en laat de spareribs afkoelen. Maak een mengel van: een halve pot suikervrije abrikozen jam 1 flinke eetlepel sambal 4 eetlepels chinese soja saus. 1 – 2 eetlepels vloeibare zoetstof (naar smaak) Alles goed door elkaar mixen. Smeer de spareribs aan alle kanten in met dit mengel, en zet ze in de oven. Na een tijdje nog een keertje dunnetjes het mengsel er op smeren.Als ze gebakken zijn heb je een boterzachte, heerlijke pittig zoete sparerib. Als je van extra pittig houd, neem je gewoon extra sambal, onze voorkeur gaat uit naar sambal badjak extra heet. Overgebleven spareribs kunnen heel goed ingevroren worden.

Recept van Stefani

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes