Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

  • Total Stats
    • 6 Authors
    • 336 Posts
    • 310 Tags
    • 59 Comments
    • 39 Comment Posters
    • 7 Links
    • 17 Post Categories
    • 2 Link Categories

Toscaanse gehaktballen (2 porties)

INGREDIËNTEN:
- 500 g gehakt
- gehaktkruiden (verstegen zijn erg lekker en bevatten niets wat niet mag!)
- 2 opkikker tomaat (of ander merk kh-arme bouillon)
- 1 EL creme fraiche
- 100 g mozzarella

BEREIDING:
Kruid het gehakt naar smaak en maak er ballen van. 170 ml water aan de kook brengen, 2 zakjes opkikker tomaat toevoegen en even laten doorkoken. in de tussentijd de oven voorverwarmen (200 C) vet en ovenschaaltje in en leg de ballen in het schaaltje. roer een eetlepel creme fraiche door de tomatensaus en giet de tomatensaus over de gehaktballetjes. snijd de mozzarella in plakjes en leg op elk gehaktballetje een schjfje mozzarella.can 40 minuten in de oven en serveren met groente naar keuze.
2 zakjes opkikker = 5kh
100 g mozzarella = 1 kh
1 EL creme fraiche = 1 kh= 3,5 kh per portie (excl. groente naar keuze), voor de kruiden van verstegen tel ik 0,5 kh mee per 2 porties.je kunt ipv de opkikkersausjes ook sugocasa gebruiken (6 kh).

Recept van Luna

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes