Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

 • Total Stats
  • 6 Authors
  • 336 Posts
  • 310 Tags
  • 59 Comments
  • 39 Comment Posters
  • 7 Links
  • 17 Post Categories
  • 2 Link Categories

Walnoot-koffie-chocolade cake

INGREDIËNTEN:
Eieren 8
Oploskoffie 3 afgestreken eetlepels
(Vanille suiker 2 theelepels)
Citroensap 2 el
Zoetstof naar smaak
Fijngehakte walnoten half kopje
Cacao 4 afgestreken theelepels
Kaneel flink wat
Slagroom halve liter
Bakvorm van 28×40 cm of 2 van 14×20 (ook heel goed te vouwen van alu folie)
BEREIDEN:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Splits de eieren en sla het eiwit goed stijf. Bij de eiwitten kun je wat kaneel doen en eventueel wat rum, vanille en amandel extract van baukje.Door de dooiers doe je de zoetstof (naar smaak), koffie, cacao en kaneel en walnoten voeg hier ook wat zout aan toe en extracten van baukje naar smaak. Roer het eiwit door dit mengsel heen en verdeel het daarna in de ingevette bakvormen. 25 minuten in de oven laten staan. Daarna even laten afkoelen in de oven met de deur open. Als het geheel zover afgekoeld is dat het uit de vorm gehaald kan worden bekijk de onderkant dan even goed. Het kan zijn dat het nog even terug de oven in moet maar dan op zijn kop om de onderkant gaar te laten worden.
Als het geheel afgekoeld is snij je de cake in 4 gelijke stukken (of als je van 5 porties uitgaat in twee gelijke stukken) Sla de slagroom stijf met de vanille suiker of met klopfix of met nepsuiker (afhankelijk hoeveel kh je wilt gebruiken). Voeg door de slagroom wat je lekker vind bv kaneel, cacao. Verdeel de slagroom over twee van de plakken cake. Leg hierop de andere twee lagen cake. Bestrijk deze ook met de slagroom. Wil je het geel leuk maken dan bestrijk je ook de zijkanten met de slagroom. Gebruik walnoten of amandelen voor de garnering. Het geel even op laten stijven in een goed koude koelkast, smullen maar. Op de walnoten na, de kh in de zoetstof en de slagroom kan deze gehele taart dus zonder toevoegingen van extra kh gemaakt worden.
Ga je uit van 10 porties dan zal de gehele taart ongeveer 10 kh bevatten dus max 1 gram kh per plakje. Daarbij moet je wel bedenken dat de kh die in de noten zitten te verwaarlozen zijn in verband met de voedingsvezels.

Recept van Leontine

1 comment to Walnoot-koffie-chocolade cake

 • Flo

  Leontine,

  Ik heb je recept zonder walnoten al verschillende keren gemaakt. Elke keer heeft het weer uitmunten gesmaakt. Maar het zakt in elkaar en wordt erg plat. Je ziet dat het in de oven heel mooi rijst maar na ongeveer 15 á 17 minuten zakte het als een plumpudding in elkaar. Waar gaat het fout?

  Flo

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes