Deel 1:
Ingrediënten:
750 ml water
1 el gist
500 ml glutenmeel
Bereiding:
Roer door elkaar: water, 1 pakje (1 el) gist.
Na 3 tot 5 minuten, als de gist is opgelost, 500 ml glutenmeel erdoor slaan.
Laat deze ‘spons’ op een warme plek rijzen tot hij licht en schuimig is (1 tot 1 1/2 uur)
Deel 2:
Ingrediënten:
1 ei, losgeroerd
2 el olijfolie (of andere olie)
1/2 theelepel zout
Zoetstof naar smaak
500 ml glutenmeel
Bereiding:
Roer door elkaar: ei, olijfolie, zout en zoetstof, klop er ca 500 ml glutenmeel door. Roer het dan door de ‘spons’. Gebruik nét genoeg meel om een deeg te maken die zich goed laat kneden (Ik gebruikte uiteindelijk veel minder dan 500 ml.Ook hebben de meeste broden ca. 10 min kneden nodig. Dit is pure gluten en begint binnen 5 minuten ‘terug te vechten’.
Indien mogelijk dus in een broodmachine laten kneden – alléén knéden!) Laat rijzen tot het volume is verdubbeld (ca 1 uur). Doe over in 2 bakvormen. Zet op bakpapier in de voorverwarmde oven op 180grC – ca. 1 uur
Per snee brood: 262 Kcal; 6 gr vet; 48gr proteine; 3g Kh; 12mg Cholesterol; 156mg Sodium.
Recept van Louise
Laatste reacties