Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

 • Total Stats
  • 6 Authors
  • 336 Posts
  • 310 Tags
  • 59 Comments
  • 39 Comment Posters
  • 7 Links
  • 17 Post Categories
  • 2 Link Categories

Crackers

INGREDIËNTEN:
Boter 100 gram (1 gram KH)
0ude kaas (gemalen) 100 gram (2,2 gram KH)
Amandelmeel 200 gram (10 gram KH)
Roomkaas 150 gram (3,75 gram KH)
Pijnboompitten 100 gram (16 gram KH)
Proteïnepoeder 200 gram (0 gram KH)
Mosterd 3 tls (1 gram KH)
Eieren 6 stuks (5,4 gram KH)
Zwarte peper lekker veel

BEREIDING:
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Meng alles door elkaar en rol het deeg tussen zo’n herbruikbaar vel bakplastic (of bakpapier) en een stuk plastic folie plat (2-3 mm). Je kunt iets water toevoegen als het deeg te stijf is. Afhankelijk van de grootte van je oven krijg je 3 à 4 bakplaten vol. Bak 5-6 minuten. Snijd in stukken. Bak nog eens 3-4 minuten om ook de onderkant te drogen (ik klem ze omgekeerd tussen het bakrek en een taartrooster, dan blijven ze plat). Maak ze niet te bruin want dan gaat de kaas verbrand smaken maar ook niet te licht want dan zijn ze niet droog genoeg.De amandelen zijn te vervangen door hazelnoten (12 gram KH). De pijnboompitten zijn te vervangen door andere pitjes, je kunt ze ook weglaten.Ik krijg minstens 40 stuks, dit is dus ongeveer 1 gram KH per stuk (totaal is net iets minder dan 40 gram KH). Vervang je de pijnboompitten door amandelen of hazelnoten of je laat ze zelfs helemaal weg dan is het aantal gram KH per stuk ongeveer 0,5. De crackers smaken ook prima zonder mosterd. Ze blijven luchtdicht verpakt knapperig. Variaties mogelijk met lijnzaad, maanzaad, jonge kaas, et cetera. Zorg er wel voor dat er voldoende vet in zit anders bakken ze niet goed en blijven ze klef.

Recept van Petra2

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes