Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

 • Total Stats
  • 6 Authors
  • 336 Posts
  • 310 Tags
  • 59 Comments
  • 39 Comment Posters
  • 7 Links
  • 17 Post Categories
  • 2 Link Categories

Dimitri’s Rocky Road

BENODIGDHEDEN:
1 zakje marshmellows van De Bron
4 repen Melk (of pure) chocolade a 42gr van De Bron
25 gr gemalen Kokos
1 bakvorm of cakevorm (ik gebruik cakevorm)
plasticfolie

BEREIDEN:
Doe plasticfolie in de bak- of cakevorm. strooi de helft van de kokos in de bakvorm zodat de bodem bedekt is met een dun laagje kokos. Knip de marshmellows in de lengte doormidden zodat er lange halfronde stammetjes ontstaan. Leg deze stammetjes kleur om kleur in de bakvorm met een paar millimeter ruimte (2 ofzo) ertussen. Strooi de overige kokos tussen de marshmellows en langs de rand van de vorm. Smelt de 4 reepjes au bain marie. Dit gaat het makkelijkst als je de stukjes van de reep afbreek en eventueel nog een keer doormidden breekt. Als alle stukjes gesmolten zijn, doe je het vuur uit en roer je goed de massa door. Dit word een soort dikke chocolademelk. Zorg ervoor dat als je roert dat er geen water uit de au bain marie pan in je chocola komt! Met een lepel schep je de chocola over de marshmellows, ga niet zitten uitstrijken. Kiep gewoon lepel na lepel in de vorm, telkens een stukje verder totdat alle marsmellows bedekt zijn. Nu kan je heel voorzicht de boel een beetje gladstrijken. In de koelkast zetten en de chocolade hard laten worden. Daarna met een scherp mes in blokjes van 3 bij 3 cm snijden en bewaren in een afgesloten blik (2 weken houdbaar).

Recept van Dimitri

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes