INGREDIËNTEN:
Portobello’s 2
Tomaat 1
Mozarella 1 bol
Italiaanse kruiden naar smaak
Knoflook 1 teentje (of naar smaak)
evt. een stuk of 8 zwarte olijven
olijfolie
BEREIDING:
Als je een oven hebt met grill, gebruik dan de grill, en anders verwarm je de oven voor op 200 graden. Verwijder de stelen van de portobello’s en smeer de bolle kant in met olijfolie. Leg ze met de bolle kant in een ovenschaal +/- 7 minuten onder de grill. Snijd de tomaat in dunne plakken, en snijd de olijven doormidden. Pers de knoflook uit. Snij de mozarella in dunne plakken (minstens 6) Haal de portobello’s uit de oven en draai ze om. leg de plakjes tomaat erop, de halve olijven de knoflook, en strooi er wat italiaanse kruiden overheen. Leg de mozarella er bovenop en zet de schaal weer in de oven. Als de mozarella gesmolten en goudbruin is zijn ze klaar. Ze smaken als een mini pizza (heerlijk!), en vullen goed! Lekker met een frisse salade!
Ik denk dat er per portie ongeveer 3 gram aan KH inzit…
Recept van Wendy Hemmes
Laatste reacties