Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

 • Total Stats
  • 6 Authors
  • 336 Posts
  • 310 Tags
  • 59 Comments
  • 39 Comment Posters
  • 7 Links
  • 17 Post Categories
  • 2 Link Categories

Witlof-kipschotel (Voor 2 personen)

INGREDIËNTEN:
250 gr. kipfilet
1 el olijfolie
1 el kerriepoeder
500 gr witlof
100 ml crème fraîche
1/2 el citroensap
mespunt nootmuskaat
75 gr geraspte kaas
zout en peper

BEREIDING:
Verwarm de oven voor op 200º C. Snijd de kipfilet in dobbelsteentjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilet zachtjes bruin. Bak een 1/2 el. kerriepoeder ca. 5 minuten mee. Maak de witlof schoon en snijd de struikjes in stukken. Vet de ovenschaal in en verdeel de witlof over de bodem. Schep het kipmengsel er boven op. Roer in een kom de crème fraîche los samen met het citroensap, een 1/2 el. kerriepoeder, de helft van de kaas en een snufje nootmuskaat. Strijk dit mengsel over de witlof/kip en strooi daarna de rest van de kaas er over. Schuif de schaal voor ca. 20 minuten in de oven.
6,5 gram KH per persoon

Recept van Hans van den Bos

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes