Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

 • Total Stats
  • 6 Authors
  • 336 Posts
  • 310 Tags
  • 59 Comments
  • 39 Comment Posters
  • 7 Links
  • 17 Post Categories
  • 2 Link Categories

Witlofsoep

6 personen
Ingrediënten:
1 kg witlof
50 gr ontbijtspek in reepjes
2 uien, in dunne ringen
2 stengels bleekselderij, in plakjes
1 l kippenbouillon (van tablet)
2 dl slagroom zout peper
2 eetlepels gehakte peterselie
4 eetlepels gehakte bieslook
100 gr ontbijtspek, in plakken
Boter

Bereiding:
Snijd van de voet van ieder stronkje witlof een flink stuk af. Hol de struikjes aan de onderkant iets uit zodat het bittere gedeelte weg is. Witlof in dunne reepjes snijden. Houd 15 witlofblaadjes achter. Reepjes spek krokant bakken. Ui, bleekselderij en witlof toevoegen en 10 minuten meebakken. Bouillon erdoor roeren en 45 minuten zachtjes laten koken. Apart gehouden witlof in lange reepjes snijden en een beetje boter en 1 eetlepel water 5 minuten stoven. Soep met de staafmixer of in een keukenmachine pureren Breng dit opnieuw aan de kook. Slagroom, witlofreepjes, zout en peper erdoor roeren en verwarmen, niet meer laten koken. Plakken spek bakken. Peterselie en bieslook over soep strooien en spek erop leggen.

Recept van Louise

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes