Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

 • Total Stats
  • 6 Authors
  • 336 Posts
  • 310 Tags
  • 59 Comments
  • 39 Comment Posters
  • 7 Links
  • 17 Post Categories
  • 2 Link Categories

Courgette Flans

Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Ingrediënten:
4 middelgrote courgettes
2 knoflookteentjes
1 eetlepel oregano
4 eieren
25 cl room
100 g geraspte kaas (gruyère of comté)
Boter
Zout en peper

Bereiding:
Spoel de courgettes schoon, snij ze in de lengte doormidden, verwijder de kern met een lepeltje en snij het vruchtvlees in blokjes. Kook of stoom deze 10 minuten. Verwarm de oven voor op 180° C. Beboter zorgvuldig 4 ovenschaaltjes of soufflé vormpjes. Klop de eieren met de room en de geraspte kaas, kruid gul met peper, zout en oregano. Meng met de courgettes.
Verdeel de flan over de 4 vormpjes. Giet een bodempje water op de vetvanger, zet de schaaltjes erop en laat 30 minuten bakken. Controleer of de flannetjes goudbruin en stevig zijn, laat zonodig wat langer in de oven staan. Serveertips: Stort ze voorzichtig op borden, versier met een takje groen (b.v. waterkers) en blokjes tomaat.

Recept van Louise

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes