Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

 • Total Stats
  • 6 Authors
  • 336 Posts
  • 310 Tags
  • 59 Comments
  • 39 Comment Posters
  • 7 Links
  • 17 Post Categories
  • 2 Link Categories

Courgette schuitjes

Ingrediënten:
Voor twee personen
Twee middel grote courgettes en 1 kleintje (6kh)
1 Rode Paprika (3kh)
2 sjalotjes (2kh)
2 teentjes knoflook
300 gr kipfilet (of 1 dubbele kipfilet)(0kh)
Boursin (1kh)
Roombrie 60+ (0kh)
Bresse blue (0kh)
Olijf olie
zeezout
zwarte peper
Italiaanse kruiden

Bereiding:
Snij de courgettes over de lengte in tweeën en hol de helften voorzichtig uit maar houd de randen in takt. Snij de sjalotjes de paprika, het uitgeholde vruchtvlees van de courgettes en de kleine courgette in blokjes van 1 cm. Snij de kip in blokjes van 1,5 cm. Blancheer (even in al kokend water leggen)de halve courgettes in kokend water met wat zeezout gedurende ca 5-8 minuten zodat ze een beetje zacht zijn.Vul ze met een laagje boursin en leg ze daarna in een ovenvaste schaal die ingevet is met wat olijfolie. Verhit olijfolie in een wok of goede koekenpan en bak de kip met de knoflook. Voeg het sjalotje toe en de paprika en voeg op het laatst de courgette toe. Voeg naar smaak de kruiden en peper en zout toe. Laat dit even doorbakken en vul de courgette schuitjes met het groente/kip mengsel. Leg op ieder schuitje twee plakjes brie en twee plakjes bresse blue. (om en om) dat mag naar smaak meer of minder zijn. Zet dit geheel in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten.
Je kunt natuurlijk de groenten ook naar behoeven variëren.
Per portie 6 KH.

Recept van Elleke Riemer

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes