Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

 • Total Stats
  • 6 Authors
  • 336 Posts
  • 310 Tags
  • 59 Comments
  • 39 Comment Posters
  • 7 Links
  • 17 Post Categories
  • 2 Link Categories

Gevulde Aubergine 1

Ingrediënten:
per persoon een halve (middelgrote tot grote) aubergine
pakje feta ( of andere zoute kaas )
Parmezaanse kaas
ui
Zout en peper

Bereiding:
Verwarm de over voor op 200 graden. Vet een bakblik of een ovenschaal in met boter of olie.
Snij de aubergine in de lengte door, hol ze uit ( tot bijna alleen de schil overblijft ) en bewaar het vruchtvlees. Snij de uien klein en bak deze korte tijd in boter ( niet bruin bakken ). Snij het vruchtvlees van de aubergine klein en snij de feta in blokjes. Voeg bij de ui het vruchtvlees toe en bak dit enkele minuten, voeg naar smaak peper en zout toe ( andere kruiden kunnen ook naar behoefte ). Voeg de feta en de parmezaanse kaas ook toe aan dit mengsel en bak dit heel kort. Vul nu de aubergines met dit mengsel en plaats deze in de ovenschaal (bakblik). De aubergines moeten ongeveer 40 minuten in de hete oven! ( check regelmatig met een satéprikker of de schil van de aubergine gaar is, een niet gare schil is niet lekker!)
Dit gerecht kun je opdienen met een salade of met een stuk vlees en wat gestoomde groente erbij.

Recept van Louise

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes