Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

 • Total Stats
  • 6 Authors
  • 336 Posts
  • 310 Tags
  • 59 Comments
  • 39 Comment Posters
  • 7 Links
  • 17 Post Categories
  • 2 Link Categories

Zalmterrine

Ingrediënten:
1,5 kg zalm (diepvries is goedkoper, maar mag ook vers)
100 gr roomkaas
100 gr crème fraîche
2 el tomatenpuree
3 blaadjes gelatine
2 gesnipperde sjalotjes
2 el verse dille
1 el slagroom
citroensap
zout en peper

Bereiding:
Ontdooi de zalm en pocheer hem daarna in 5 à 7 minuten tegen de kook aan in een laagje water. Laat de zalm daarna goed uitlekken. Bewaar het kookvocht. Fileer de zalm (er blijft ongeveer 650 gr zalm over). Doe de gefileerde zalm, de roomkaas, crème fraîche, en tomatenpuree in een keukenmachine en meng alles zeer goed dooreen. Week de gelatine in wat water. Los daarna de uitgeknepen gelatine op in een beetje kookvocht van de zalm. Meng het met de slagroom, voeg er de ui en de dille bij en doe dit bij het zalmmengsel. Breng het mengsel op smaak met wat citroensap, peper en zout en meng het nog eens goed. Neem een cakevorm van 26 cm en bedek deze van binnen met gladde aluminiumfolie. Schep het mengsel vervolgens in de vorm en druk het met een spatel goed aan. Dek de vorm af met aluminiumfolie en laat het in de koelkast een hele nacht goed opstijven.

Uitserveren:
Stort de zalmterrine voorzichtig uit de vorm en snijd hem daarna in plakjes.
Er gaan ongeveer 12 plakjes uit.
U kunt de terrine opdienen op een bedje van sla of komkommer.
1 gr KH per plakje.

Recept van Hans van den Bos

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes