Ingrediënten:
Bodem:
75 gr boter
75 gr sojameel
6 ml natrena vloeibaar
beetje citroensap
1 gr zout
2 eieren
Vulling:
0,2 l melk
24 ml natrena vloeibaar
3 eierdooiers
8 blaadjes gelatine
500 gram kwark
100 gram frambozen (diepvries)
200 ml slagroom
Bereiding:
Doe de boter en de natrena in een kom en mix deze totdat hij romig is, voeg de eieren een voor een toe, vervolgens de sojameel beetje bij beetje toevoegen.
Het beslag in een beboterde springvorm doen en 30 minuten bakken op een temperatuur 160° C.
De bodem af laten koelen.
De gelatineblaadjes in koud water leggen en 4 minuten laten weken. De melk en natrena aan de kook brengen en met een garde de eierdooiers erdoor kloppen. De ingeweekte en uitgelekte gelatine door het warme mengsel roeren. De kwark en de frambozen toevoegen en alles goed door elkaar kloppen. Als het kwarkmengsel afgekoeld is de stijfgeklopte slagroom erdoor scheppen, hierna het mengsel direct in de springvorm scheppen. Afdekken met plasticfolie en in de koelkast laten opstijven. Ongeveer 2 á 2,5 uur. Garneren met slagroom toefjes.
Recept van R.P.Snabel-Schuurman
Laatste reacties