Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

 • Total Stats
  • 6 Authors
  • 336 Posts
  • 310 Tags
  • 59 Comments
  • 39 Comment Posters
  • 7 Links
  • 17 Post Categories
  • 2 Link Categories

HandWich

Ingrediënten:
1 kop broccoli
1 kop bloemkool
2 eetlepels geraspte wortel
2 eetlepels geraspte courgette
2 eetlepels geraspte rode kool
3 dunne reepjes zure augurk
1 kop kleingeplukte sla
1 kop alfalfa spruiten
2 plakken avocado
1 kop barbecue uien
1 eetlepel mayonaise
1 pannenkoek van eigen beslag
snufje zeezout

Bereiding:
Snijd de broccoli in lange reepjes, gebruik alleen de kruin en het bovenste deel van de stengel. Breek de bloemkool in kleine roosjes. Stoom de broccoli en bloemkool ca. 5 minuten, beetgaar. Meng de geraspte wortel, kool en courgette goed door elkaar.
Barbecue uien voor de Handwich:
2 theelepels arachide-olie
1 in plakken gesneden kleine ui
1 eetlepel barbecuesaus
Verwarm de olie en bak hierin de ui tot hij zacht wordt. Doe de barbecuesaus erbij en laat onder voortdurend roeren zacht gaar stoven.

Pannenkoekjes van Sojameel:
3 eieren
40 ml slagroom
45 ml water
50 gram sojameel
3 eetlepels olijfolie
snufje zout

Zeef het meel. Klop het meel, de eieren, het water, de slagroom en het zout door elkaar. Giet een ruime hoeveelheid olie in de pan (bodem bedekken), giet genoeg beslag in de pan om de hele bodem te bedekken (niet te dik!) en bak snel aan beide kanten gaar. Herhaal dit tot het beslag op is.

Bereiding:
Klaarmaken van de Handwich:Maak de pannenkoek en leg hem op een groot vel plastic folie. Bestrijk de pannenkoek met mayonaise. Schik een rij broccoli in het midden, breek de bloemkool in roosjes en leg een rijtje op de broccoli. Daarop achtereenvolgens een rij augurk, geraspte groenten, barbecue uien, sla, alfalfa en avocado. Strooi er desgewenst wat zeezout over.Rol de pannenkoek stevig op rond de groenten, wikkel in plasticfolie tot hij geserveerd wordt. Bij gebruik: snijd de Handwich doormidden en schuif het plastic gedeeltelijk omlaag, maar laat het onderste eind dicht, om de druipende saus op te vangen.
Inclusief pannenkoek 9 kh.

Recept van Yvonne Keus

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes