Ingrediënten:
1 bakje roomkaas
3 eieren
80 ml slagroom
60 ml geraspte kaas of zoveel je wilt
1/2 theelepel oregano
1/2 theelepel knoflookpoeder
500 ml pizza kaas geraspt, kan ook gewone geraspte kaas
120 ml pastasaus
250 ml mozzarella kaas of gewone geraspte kaas
Pizza beleg naar keuze:
pepperoni
Ham
Ui
Paprika
Champignons
Bacon
Worstjes of gehakt
Parmezaanse kaas
Bereiding:
Verwarm oven voor op 190 graden Mix de roomkaas samen met de eieren totdat het een egaal mengsel is. Voeg slagroom, de eerstgenoemde portie geraspte kaas en kruiden toe.
Vet een ovenschaal in met boter. Strooi de 500 ml geraspte kaas in de schaal en giet het ei mengsel erover. Bak dit in de oven op 190 graden voor 15 minuten. Laat 5 minuten afkoelen.
Smeer dan de pastasaus erop, mag ook minder, dan bespaar je op de koolhydraten, strooi dan de mozzarella kaas erover en daar bovenop nog je favoriete pizza beleg. Dan nog meer kaas erover. Weer terug in de oven en bak het weer op 190 graden tot het allemaal bubbelt en sizzelt en bruin wordt. Laat zeker 10 minuten staan voor je het snijdt. Dit is een recept wat je zeker in 8 porties kunt snijden, ik heb de punten apart verpakt in aluminiumfolie en ingevroren. Ontdooid en in de magnetron verwarmd (1 minuut) zijn ze overheerlijk. Ik heb nog nooit extra beleg erbij gebruikt, dus alleen heel veel kaas bovenop de pastasaus en klaar.
Recept van Louise
Laatste reacties