Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

 • Total Stats
  • 6 Authors
  • 336 Posts
  • 310 Tags
  • 59 Comments
  • 39 Comment Posters
  • 7 Links
  • 17 Post Categories
  • 2 Link Categories

Boeren quiche

6 porties
Ingrediënten:
5 eieren
600 gr. prei
150 gr. spek in blokjes
1 gesnipperde ui
300 gr. crème fraiche
200 gr. geraspte Goudse kaas
Olijfolie
Zout en peper
Nootmuskaat

Bereiding:
Was de prei en gebruik alleen het witte en malse groene gedeelte. In stukken van 1 tot 2 cm. snijden. Bak de spekjes op zacht vuur. Warm houden. Fruit op zacht vuur de gesnipperde ui en in stukken gesneden prei in 2 eetlepels olijfolie. Laat alles 20 minuten afgedekt stoven. Af en toe roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Klop de eieren met de crème fraiche en breng het mengsel op smaak met een beetje zout, peper en nootmuskaat. Kaas, spekjes, uien en prei (zonder kookvocht) toevoegen en goed dooreen mengen. Giet het mengsel in een ingeoliede ovenschotel en bak het 40 min. in een warme oven (stand 5, 160 gr. C).
Lauwwarm opdienen als bijgerecht, eventueel met een groene of samengestelde salade.

Recept van Louise

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes