Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

 • Total Stats
  • 6 Authors
  • 336 Posts
  • 310 Tags
  • 59 Comments
  • 39 Comment Posters
  • 7 Links
  • 17 Post Categories
  • 2 Link Categories

Mosselen in kerriesaus

4 personen
Ingrediënten:
2 kg mosselen
5 cl olijfolie
10 cl melk
100 gram champignons uit blik
3 sjalotjes
4 eidooiers
1 theelepel kerrie
1 citroen
Zout en peper
1/4 l magere crème fraiche

Bereiding:
Kook de mosselen op een hoog vuur met de wijn en het bouquet garni zodat ze open gaan. Verwijder de bovenste schaal en houd ze warm in een diep bord. Zeef het kookvocht en houd dat apart. De sjalotjes fijn snijden en laten wellen in de olijfolie, zodat ze niet bruin worden. Pureer de champignons in de mixer en doe ze bij de sjalotjes; roeren. De melk voorverwarmen en erbij doen met het kookvocht en de eidooiers. Op smaak brengen met peper, zout, de kerrie en citroensap. Onder voortdurend roeren 10 minuten laten koken en daarna de crème fraiche erbij doen. Over de mosselen gieten, 10 à 20 minuten in een warme oven zetten en direct opdienen.

Recept van Louise

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes