Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

  • Total Stats
    • 6 Authors
    • 336 Posts
    • 310 Tags
    • 59 Comments
    • 39 Comment Posters
    • 7 Links
    • 17 Post Categories
    • 2 Link Categories

Boerenkoolsoep (4 personen)

INGREDIËNTEN:
Grote ui 1
Teentjes knoflook 3
Panklare boerenkool 250 gr
Salami of chorizo 125 gr
Runderbouillonblokjes 2
Zout en peper
Olie

BEREIDEN:
Pan opzetten met 1¼ liter water( of rooibosthee) met de bouillonblokjes. De ui en knoflook pellen en snipperen. In pan met anti-aanbaklaag olie warmen en daar de ui en knoflook in roerbakken, schep later de boerenkool er door en roerbak nog 5 minuten verder. Als de bouillon kookt, het boerenkoolmengsel er in doen. En zeker een 25 minuten door laten koken. Ondertussen de salami of chorizo in dunne reepjes of blokjes snijden en bakken tot ze licht bruin zijn. Doe ze daarna in de soep en laat ze nog even 5 minuten doorkoken. Op smaak brengen met zout en peper.Eet smakelijk.
Koolhydraten per portie: 5 gram
TIP:
Je zou er slagroom door kunnen doen, voor romige boerenkoolsoep. En bv. spekjes i.p.v. salami of chorizo

Recept van Susanne

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes