Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

 • Total Stats
  • 6 Authors
  • 336 Posts
  • 310 Tags
  • 59 Comments
  • 39 Comment Posters
  • 7 Links
  • 17 Post Categories
  • 2 Link Categories

Gehaktbrood met kruidenvulling (voor 6 tot 8 personen)

INGREDIËNTEN
1 kg mager rundergehakt
3 eieren
peper & zout
Voor de vulling:
2 sjalotjes
1 teen knoflook
1 bos basilicum
100 gram Parmezaanse kaas geraspt
3 eetlepels kappertjes
2 eetlepels olijfolie
100 gram rauwe ham, in dunne plakjes gesneden
100 gram belegen kaas, in plakken gesneden

WERKWIJZE
Meng in een kom de eieren door het gehakt en breng de massa op smaak met peper en zout. Wees voorzichtig met zout. De kaas en de ham smaken ook al behoorlijk zout.Hak in de keukenmachine of met de staafmixer de ingrediënten voor de vul¬ling klein.Verdeel het gehakt in 2 gelijke porties en leg de helft op het ovenbakblik. Druk het enigszins aan in de vorm van een brood. Verdeel daarover de vulling en druk daarop de rest van het gehakt. Druk het geheel stevig aan en bedek het gehaktbrood met plakken rauwe ham. Plaats het bakblik in de oven en bak het brood in circa 3 kwartier gaar en bruin. Zet de oven op 5 a 6 (220) Neem het blik uit de oven en dek het gehaktbrood af met de plakken belegen kaas. Plaats het gehaktbrood nog een kwartiertje terug in de oven en laat de kaas gratineren.

Recept van Almaaz

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes