Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

  • Total Stats
    • 6 Authors
    • 336 Posts
    • 310 Tags
    • 59 Comments
    • 39 Comment Posters
    • 7 Links
    • 17 Post Categories
    • 2 Link Categories

Asperges

INGREDIENTEN:
- 750 gram witte asperges (liefst niet te dun)
- 1/8 l slagroom (125 ml dus)
- 1 theelepel tomatenpuree (vandaar de +… dit maakt het eigenlijk fase 2…, maar t is zó weinig)
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels verse kruiden fijngeknipt (denk aan dille, peterselie, kervel, dragon, marjolein)
- 20 gram roomboter
- zout en peper
- 150 gram gekookte ham, gesneden (slagersachterham of yorkham)
- 2 eieren

BEREIDINGSWIJZE ASPERGES:
Schil de asperges, vanaf 2 cm onder de kop naar beneden. Snijd een stukje van de achterkant af en kook ze 25-30 minuter met water en met wat zout. Kook de eieren hard. Snij de ham in smalle reepjes.
BEREIDINGSWIJZE VAN DE SAUS:
Doe de slagroom in een steelpannetje met wat zout en versgemalen peper, de tomatenpuree, de citroensap en de kruiden. Breng het (roerend) aan de kook, en laat het heel kort doorkoken. Laat er dan de boter in smelten. Pel de eieren en prak ze met een vork fijn. Leg de gekookte asperges op de borden, netjes naast elkaar. Hou de kopjes vrij. Dwars op de asperges komt een strook eierkruim en daaronder een strook met hamreepjes. De onderkanten van de asperges blijven dan weer vrij. Schep over de banen ei en ham een eetlepel saus. en over de kopjes.
OVERIGE INFORMATIE OVER RECEPT:
Geschikt voor alle fases Atkins. Lekker erbij is een stukje varkensvlees, zoals rollade of beenham.

Recept van Margriet

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes