Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

 • Total Stats
  • 6 Authors
  • 336 Posts
  • 310 Tags
  • 59 Comments
  • 39 Comment Posters
  • 7 Links
  • 17 Post Categories
  • 2 Link Categories

Atkins oliebollen

oliebollenINGREDIËNTEN:
Sinaasappelrasp 1 tl
Sojameel 100 gr
Eieren 4
Citroensap 1 el
Water 100 ml
Roomboter 25 gr
Natrena Vloeibaar
Kaneel
Olie om te frituren

BEREIDING:
100 ml water in een pan verwarmen en boter daarin smelten. Voeg 20 kleine scheutjes Natrena vloeibaar en de sinaasappelschil toe. Voeg gezeefde sojameel al roerend toe. En blijf roeren op matig vuur tot het deeg een bal word die van de bodem loskomt.Schep het deeg in een kom en laat het 3 minuten rusten. Roer met deeghaken (of lepel voorzichtig) de eieren er 1 voor 1 door. Verwarm de olie en schep met bv. Een kleine juslepel of een eetlepel het deeg in de olie. Keer ze om zodra ze aan de opppervlakte komen en herhaal dit tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Voor de siroop:Kook 100 ml water met zoetstof naar smaak. Voeg citroensap toe en laat 20 minuten zacht koken.Overgiet de oliebollen met siroop en bestrooi met kaneel.
Aantal koolhydraten bij 24 bolletjes: 1 gram per stuk
TIPS:
Voeg ook wat kaneel door het deeg. Voeg cacao toe aan het deeg. Voeg fijngehakte amandelen, hazelnoten of macadamianoten aan het deeg toe. Gelukkig nieuwatkinsjaar!

Recept van Susanne

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes