Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

 • Total Stats
  • 6 Authors
  • 336 Posts
  • 310 Tags
  • 59 Comments
  • 39 Comment Posters
  • 7 Links
  • 17 Post Categories
  • 2 Link Categories

Slagroombolletjes

INGREDIËNTEN:
Bolletjes:
water 1 dl
zout snufje
sojameel 10 gr
proteïnepoeder 30 gr
boter 40 gram
ei 1
Vulling:
slagroom
zoetstof naar smaak

BEREIDEN:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een bakblik in. Breng het water met een snufje zout aan de kook in een pannetje. Als het kookt, haal dan pannetje van het vuur en voeg al roerend de proteïnepoeder en vervolgens het sojameel toe. Vervolgens weer op een laag vuur en voeg de boter toe en blijf roeren, totdat het deeg van de wanden valt. Is hij nog te nat, voeg dan nog wat proteïnepoeder toe. Als het van de wand valt, zet het vuur uit en voeg het ei al roerend toe. Blijf het goed mengen totdat het deeg weer wat droger wordt. Vul een spuitzak en maak hoopjes van +/- 2 cm. Of als je geen spuitzak hebt draai kleine balletjes. Leg ze op de bakplaat en zet ze in de oven. Ze worden eerst plat, net als koekjes maar rijzen later. Bak ze totdat ze goudbruin en gerezen zijn, ongeveer 25 minuten. Laat ze vervolgens afkoelen. Klop de slagroom met zoetstof. Spuit, wanneer de bolletjes afgekoeld zijn, de slagroom erin. Of snijd ze open en doe er slagroom in.
Ik ben er nog niet helemaal uit, maar volgens mij zit er in dit gehele recept z’on 6 KH. Je haalt er met gemak 10 bolletjes uit dus dat zou dan op ongeveer 0,6 KH per bolletje komen.

Recept van Ingrid van Lith

1 comment to Slagroombolletjes

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes