Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

  • Total Stats
    • 6 Authors
    • 336 Posts
    • 310 Tags
    • 59 Comments
    • 39 Comment Posters
    • 7 Links
    • 17 Post Categories
    • 2 Link Categories

Bloemkoolsalade Met Zwarte Olijven

Deze verfrissende salade is een combinatie van smaken uit het Middellandse Zeegebied
Aantal personen: 4
Keuken: Mediterraan
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Enige tijd van tevoren klaarmaken; gerecht dient koud te worden gegeten!

Ingrediënten:
1 eetlepel olijfolie
1 grote bloemkool in roosjes
1 ui in ringen
Sap van 1 citroen
3 eetlepels tomatenpuree
100 gr zwarte olijven zonder pit
Zout en versgemalen zwarte peper
2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiding:
Verhit de olie in een grote sauteer- of koekenpan en bak de bloemkoolroosjes onder af en toe roeren 2 minuten. Leg de bloemkoolroosjes op een bord en zet ze apart. Fruit de ui in dezelfde pan 2 minuten. Doe de bloemkool terug in de pan en voeg 150 ml water en het citroensap toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en kook de bloemkool zachtjes gaar. Voeg wat extra water toe als het geheel droog kookt en blijf af en toe roeren.
Neem met een schuimspaan de bloemkool uit de pan en bewaar het vocht. Leg de bloemkool op een bord en zet apart. Roer de tomatenpuree door de vloeistof in de pan en kook hem snel in. Verwarm de fijngehakte olijven in de vloeistof. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Serveertips:
Leg de bloemkoolroosjes op een serveerschaal en schep de saus erover.
Laat de salade afkoelen en zet hem in de koelkast voor u hem serveert.
Strooi er vlak voor serveren de peterselie over.

Recept van Louise

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes