Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

 • Total Stats
  • 6 Authors
  • 336 Posts
  • 310 Tags
  • 59 Comments
  • 39 Comment Posters
  • 7 Links
  • 17 Post Categories
  • 2 Link Categories

Geroosterde makreelfilets

2 personen
Ingrediënten:
6 filets van (dag)verse makrelen
4 eetlepels sake, chinese rijstwijn of droge sherry (fino)
2 eetlepels Japanse sojasaus (bijv. Kikkoman)
ca. 14 druppels zoetstof
2 eetlepels limoen- of citroensap, gezeefd
2 eetlepels (arachide of zonnebloem) olie
evt. wat zout
1 limoentje of kleine citroen
2 – 3 takjes bladselderij

Bereiding:
Spoel de filets onder stromend koud water. Maak ze dan droog met keukenpapier. Meng in een wijde kom sake, chinese rijstwijn of droge sherry (fino), zoetstof en limoen of citroensap.
Leg de filets in de marinade. Laat ze er 2 – 3 uur in liggen. Keer de filets van tijd tot tijd om zodat de marinade goed kon intrekken. Verhit een grillpan of plaat (of op de BBQ). Strijk er met een kwastje (of een dot keukenpapier) een beetje olie op (niet op BBQ). Maak de filets opnieuw droog met keukenpapier en bestrijk ze eveneens met een kwastje met olie. Rooster de filets gedurende 5 – 6 minuten aan weerszijden goudbruin en nèt gaar. Bestrooi de filets eventueel met wat (zee)zout. Breng in een pannetje de rest van de marinade aan de kook. Laat 3 – 4 minuten zachtjes sudderen. Snijd intussen het schoongeboende limoentje of citroentje in 6 partjes. Verwijder de eventueel aanwezige pitjes.

Presentatie:
Verdeel de geroosterde filets over voorverwarmde borden. Schik de limoen- of citroenpartjes er samen met de bladselderij naast. Dien de hete marinade in kleine eenpersoonskommetjes op. De limoen- of citroenpartjes en de marinade zijn voor over de vis.

Recept van Louise

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes