INGREDIËNTEN:
Lente-uitjes 1 bosje
knoflook 3 teentjes
Gepelde hollandse garnalen (of ingevroren tijgergarnalen van AH, veel lekkerder!) 200 gram
Crème fraîche (of slagroom) 2 eetlepels
Grofgemalen zwarte peper ½ theelepel
Visbouillon (tablet) 2 dl
Boter 25 gram
Zout
BEREIDING:
Snij de lente-uitjes in smalle ringen. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Smelt de boter in een steelpannetje zonder dat de boter bruin wordt. Voeg de uiringetjes, de fijngehakte knoflook en de peper toe en bak ze op een laag vuur 2 minuten. Zet het vuur hoog en voeg de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 3 minuten inkoken, zodat een gedeelte van het vocht kan verdampen. Roer de crème fraîche (of slagroom) door de hete saus en laat hem op een hoog vuur inkoken tot ongeveer de helft van het vocht verdampt is en de saus licht gebonden (dit duurt zo’n 3 minuten). Breng de saus op smaak met een snufje zout. Voeg de garnalen toe en laat ze ca. 1 minuut goed warm worden. Hartstikke lekker met salade, dus smullen maar!
Recept van Wessel de Vries
Laatste reacties