Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

 • Total Stats
  • 6 Authors
  • 336 Posts
  • 310 Tags
  • 59 Comments
  • 39 Comment Posters
  • 7 Links
  • 17 Post Categories
  • 2 Link Categories

Spinazietaart (4 personen)

INGREDIËNTEN:
- 3 pakken diepvries spinazie (a 450 gr. per stuk)
- 400 gram rundergehakt
- 8 eieren
- half bekertje room +/- 100 ml.
- 2 rode uien
- kruiden naar smaak: zout, peper, nootmuskaat, kerrie.
- olijfolie.

BEREIDING:
Spinazie ontdooien in een zeef of vergiet en goed uit laten lekken. Eventueel met een lepel goed uitdrukken. De uien snipperen en bakken in olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de rundergehakt toe en bak deze goed los. Zout, peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen. Neem een ovenschaal en vet deze licht in met olie. Verwarm de oven voor op 200 gr. De spinazie mengen met wat zout en zeker een eetlepel kerrie, eventueel wat peper. Klop de eieren samen met de room goed los. De ovenschaal nu vullen met een laagje ui – gehakt, vervolgens een laagje spinazie en dan een laagje van het eimengsel. Dan weer een laagje gehaktmengsel etc. etc. De laatste laag bestaat uit het eimengsel. Het geheel in de oven +/- 45 min. Je kunt er nog wat kaas overheen strooien, als je dat lekker vind. De kruiden moet je echt zelf uitproberen. Er zijn mensen die pesto door de spinazie hebben gedaan

Recept van Almaaz

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes