Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

  • Total Stats
    • 6 Authors
    • 336 Posts
    • 310 Tags
    • 59 Comments
    • 39 Comment Posters
    • 7 Links
    • 17 Post Categories
    • 2 Link Categories

Eieren Benedict

INGREDIËNTEN:
4 eieren
2 eetlepels azijn

voor de saus:
2 eidooiers,
1 mespuntje zout
1 mespunt cayennepeper of scherpe paprika
sap van 1/2 citroen
125 gram boter
4 plakken ham – beetje dikke.

BEREIDING:
In een pan water met azijn aan de kook brengen. Pan van het vuur afnemen, eieren stuk voor stuk in een kopje (of flinke soeplepel openbreken (dooier moet heel blijven!) en vanuit het kopje in het water laten glijden. Het eiwit met een lepel bij elkaar drukken, beetje modelleren dus. Eieren in een open pan, water licht kokend, 5 minuten laten trekken. Ondertussen op een zacht vuur de plakken ham licht bakken, meer goed verhitten.

Voor de saus:
boter smelten tot schuimig maar beslist niet bruin!
eidooier in een mixer doen, zout, cayenne peper en citroensap bijvoegen, goed mixen en pas daarna de gesmolten boter in een dunne straal bij de eidooiercreme gieten.
Plak gebakken ham op een bordje leggen, daarop het gekookte ei en daaroverheen de saus.
Smullen maar!
Voor Niet-Atkinners kan er nog een geroosterde boterham onder, dat is het originele recept namelijk.

Recept van Marjan

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes