Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

  • Total Stats
    • 6 Authors
    • 336 Posts
    • 310 Tags
    • 59 Comments
    • 39 Comment Posters
    • 7 Links
    • 17 Post Categories
    • 2 Link Categories

Bosvruchtenparfait

(4 personen)
INGREDIËNTEN:
1 bak bosvruchten (diepvries 300gr AH)
2 cups gepasteuriseerd eigeel (Danegg AH)
zoetstof gelijk aan 150 gr suiker
250 ml slagroom
½ sinasappel, geperst (voor het sausje – is niet persé nodig)

BEREIDING:
Bosvruchten ontdooien. Paar achterhouden voor garnering. De rest pureren.
Au-bain-marie eigeel met 2/3 van suiker/zoetmiddel in 5 min. romig kloppen.
Af laten koelen, regelmatig roeren.
2/3 van bosvruchtenpuree door eimengsel spatelen.
Slagroom bijna stijf kloppen en door ei/bosvruchten mengsel spatelen.
Mengsel in bak of plastic wegwerpbekertjes doen (of ander vormpje), afdekken en min. 4 uur in diepvries zetten.
Sausje (optioneel)
Sinasappelsap en rest van suiker/zoetmiddel door de rest van bosvruchtenpuree mengen en tot gebruik in koelkast zetten.

Recept van Linda-b

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes