Ingrediënten:
7 eieren
1 bakje Hüttenkäse (200 gram)
1 eetlepel kwark
3/4 eetlepel Natrena vloeibaar
Kaneel
Bereiding:
Bekleed de bakplaat van de oven met bakpapier en vet in. Verwarm de oven voor op 160 graden. Splits 6 van de 7 eieren en klop de eiwitten stijf.
Mix de eidooiers met de rest van de ingrediënten (dus ook dat ene ei) in blender of keukenmachine tot een glad papje. Spatel het stijfgeslagen eiwit hier doorheen.
Verdeel nu alles gelijkmatig over de bakplaat, zet hem onder in de oven en bak 82 minuten.
Je krijgt nu een grote plak brood, dat je in 12 of 16 makkelijke sneetjes kunt snijden om met van alles te beleggen.
Nog een andere mogelijkheid is het muffinrecept op deze site. Verdubbel de hoeveelheden en de baktijd, voeg een theelepel wijnsteenbakpoeder toe, en doe het in een cakevorm. Dan heb je ook een lekker brood.
Recept van Louise
Laatste reacties