Categorieën

advertentie_cavalier_stevia

Statistieken

 • Total Stats
  • 6 Authors
  • 336 Posts
  • 310 Tags
  • 59 Comments
  • 39 Comment Posters
  • 7 Links
  • 17 Post Categories
  • 2 Link Categories

Koude courgette soep

Bereidingstijd: 30-60 minuten
Ingrediënten:
Een courgette van een kilo of een paar kleine
3 tenen knoflook
1 ui
Een groentenbouillonblokje
Water
Mascarpone
Geraspte parmesan
Scheutje olijfolie
Kruiden naar smaak

Hulpmiddelen:
Staafmixer of passeerzeef
hele grote pan

Bereiding:
Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de courgette in stukjes. Fruit in de olijfolie de ui en knoflook aan en doe dan de stukken courgette erbij. Op een matig vuur gaar laten worden. Doe het bouillonblokje erbij en water. De hoeveelheden? Geen idee; ik heb maar wat gedaan en het resultaat was erg lekker! Laat het allemaal lekker sudderen. Haal de pan van het vuur en pureer alles fijn met de staafmixer (of roer het door de zeef). Zet de pan weer op het vuur en voeg de mascarpone en de parmesan. Goed roeren tot er een mooie, romige gebonden soep ontstaat. Op smaak brengen met peper en zout (ik heb er nog wat tabasco aan toegevoegd). Andere variatie: voeg iets meer bouillon en iets minder mascarpone toe zodat er een dunnere soep ontstaat. Voeg op het laatst wat citroensap toe. Goed laten afkoelen en koud serveren.
Serveertips: Als amuse in een espressokopje (het idee ontstond doordat Robin maar een heeeeel klein beetje soep wilde; nu wil ze alleen nog maar de soep uit een espressokopje, maar dan vier kopjes achter elkaar).

Recept van Louise

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes